fbpx

HRT: Novo kreditno zaduženje od 80 milijuna kuna!

Rebalans…

Odobravanje kredita novom ravnateljstvu upućuje na povjerenje kreditora u mjere stabilizacije poslovanja, ističu u priopćenju

HRTHrvatska radiotelevizija (HRT) realizirala je kredit u iznosu od 80 milijuna kuna s rokom otplate od pet godina i uz niske troškove financiranja, odnosno fiksnu kamatnu stopu od 2,15 posto bez naknade. Nakon što je Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije u pregovorima sa sindikatima utvrdilo novi Kolektivni ugovor temeljem kojega nije došlo do  povećanja materijalnih prava, Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije prihvatio je rebalans poslovnoga plana za 2016. godinu te odobrio novo kreditno zaduženje Hrvatske radiotelevizije. Kredit je podignut u svrhu refinanciranja postojećega duga te osiguravanja sredstava za financiranje investicijskih ulaganja – piše u priopćenju HRT-a. Dodaju kako je Hrvatska radiotelevizija raspisala javni natječaj za kredit na koji se javilo šest banaka te je odabrana ona s najpovoljnijom ponudom.
– Odobravanje povoljnoga kredita upućuje na povjerenje kreditora, odnosno na to da oni vjeruju da je Hrvatska radiotelevizija s novim Rebalansom poslovnoga plana i redefiniranim poslovnim ciljevima pokazala da je na dobrome putu stabilizacije poslovanja, čime se smanjuje premija rizika u izvorima financiranja. Sadašnje vodstvo Hrvatske radiotelevizije razmatra i daljnje mogućnosti refinanciranja dosad preuzetih kreditnih obveza – ističu u priopćenju te zaključuju:
– Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, također će osigurati i poštivanje odredaba Zakona o financijskome poslovanju i izbjegavanje  kašnjenja u plaćanju preuzetih obveza s pomoću kredita i na temelju učinkovitoga upravljanja troškovima i ostvarenoga pozitivnog poslovnog rezultata.

Foto: Press arhiva