fbpx

Poznati finalisti: Irina Čulinović dobrog srca!

Luka i Ivana finalisti…

Irina ČulinovićU posljednjoj predfinalnoj emisiji za ostanak u najpoznatijoj reality kuhinji kandidati Celebrity MasterChefa trebali su što vjernije kopirati Dinovu krvavicu i jaje na oko koje je izgledalo poput prave proljetne livade. Dinu je za pripremu ova dva jela trebao sat vremena i 15 minuta, a kandidati su za isto na raspolaganje dobili dva sata. Irina Čulinović je odmah komentirala kako to neće biti dovoljno, no na kraju je ispalo da je ipak mogla malo usporiti.
– Uvjerena sam da imamo premalo vremena jer se sa svim tim tehnikama koje je Dino stavio na tanjur treba u vrlo kratkom vremenu suživjeti i biti s njima vješt i to nije lako – izjavila je prije kuhanja. Mislila je da će joj krvavica biti ‘peace of cake’, a da će joj problem predstaviti jaje ‘kuhano’ samo u soli i šećeru. No, čini se da je ispalo obrnuto.

Irina Čulinović dobrog srca!

Iako je mislila da neće imati dosta vremena za kuhanje, pronašla je vremena kako bi savjetima pomogla svojim suborcima, ovog puta Luki. Marshmallow od hrena je bilo prva stvar koju je zapamtila na tanjuru s jajetom:
– Po okusu, to je fantazija okusa. To je slatko i ljuto, ali ne jako ljuto. Izgleda perfektno!”. Budući da ga ranije nije radila, na Marshmallow se morala jako koncentrirati.
No, krvavica s kojom je ranije imala iskustva nije joj donijela sreću. ´To sam si mislila:
– Gle, odrasla sam gledajući oca kako to radi, jeli smo to non-stop doma. Volim krvavice, nisam gadljiva. To mi je super, super!”. Mislila je da će joj to biti lagan zadatak. U prvom obilasku žirija Luku je Dino upozorio da treba u tavu dodati još telećih brizli. Najzahtjevniji član žirija je za Irinu imao malu sugestiju glede luka i brizli na čemu mu se zahvalila. Problem joj je predstavljao recept u kojem nisu pisale točne mjere i omjeri začina.

Nakon što je iskoristila sve klekova bobe, Ivana joj je uskočila u pomoć

Čak se iz djetinjstva sjećala da krv za krvavicu ne ide direktno na vatru jer se zgušnjava pa je tavu maknula s plamena te pripremila namašćeni kalup i sve je išlo glatko. No, u jednom je trenutku shvatila da je potrošila sve klekove bobe. U pomoć joj je ukočila Ivana i udijelila svoje. Irina joj se najljepše zahvalila.
– Ipak smo drugarice!”, odgovorila joj je Ivana koja je bila spremna u istom trenu uskočiti u pomoć.  U drugom obilasku žirija Dino joj je rekao da u krvavici nema dovoljno brizli, heljdinom brašna i krvi. Irina se uozbiljila i rekla da se peče pa da može pogledati kako izgleda. I Luka je, poput Irine, imao problema s neredom pa je došao kod Ivane kako bi u njezinom pilu oprao dasku za rezanje. Na pod mu je ispao i dio mužara koji se slomio, a nije imao s čim kuhati jer mu je svo posuđe bilo – prljavo.

Nered svud!

Veliki je nered i Irini stvorio probleme. Dok se na trenutak odmaknula od svoje tave pune ulja, tava je jednostavno – skliznula na pod. Nakon svih nedaća, još je jednom pokazala dobro srce i pomogla Luki s pripremom bjelanjaka. ´Ova Dinova priprema jaja danas je najsuludija priprema jaja ikad´, komentirao je simpatični pjevač.
– Brzaš Irina!”, komentirao je Andrej u sljedećem obilasku.
– Možda sam zbrzala s tim krvavicama, no s jajčekom nisam – simpatična voditeljica se branila. Strahovala je kako će joj ispasti Marshmallow, no kad ga je izvadila iz frižidera bila je jako ponosna. Bila je gotova nekoliko minuta prije vremena, a da nije radila duplu krvavicu bila bi još ranije gotova. Sve je bilo spremno.
– Kreće kušanje pred finale. Ovo je valjda najvažnije kušanje od svih kušanja. Sigurna sam da će žiri biti dosta i ozbiljan i strog i da će presuditi detalji, kakvi god oni bili – izjavila je.

Nakon ispadanja, Irina poručila Luki i Ivani: “Hej, razvalite!”

– Sasvim je izvjesno da ste se pokazali kao kraljice i kralj jednog do dva tanjura. Tanjuri su vam izgledali lijepo, konačno su zadovoljni veliki Chefovi Dino i Andrej”, započeo je proglašenje Radovan. Dino je priznao da ga je u jednom trenutku prepao da neće sve završiti. No budući da je ovo bio eliminacijski izazov, netko je morao otići kući. Neki su griješili više, neki manje.
– Morali smo pobrojati greške, morali smo odlučiti koga ćemo eliminirati – kazao je Dino. – Irina, ti si nažalost imala greške na oba tanjura – poslao je Irinu kući.
– Sigurna sam da su se vodili ispravnim razmišljanjem i da nešto u svemu tome nije bilo dobro izbalansirano. Ali, treba vježbati i da čovjek ovakvo nešto napravi onako kako bi to trebalo biti, trebao bi to napraviti preko nekoliko puta – komentirala je. Kući ju je poslala tehnički neispravna krvavica i bjelanjak koji nije uspio. Irina se osjećala ispunjenom te će pamtiti prvu emisiju s lososom i mahunama kad je izborila svoju prvu pobjedu. Celebrity MasterChefu iz svog iskustva daje čistu peticu! “Hej, razvalite!”, poručila je Luki i Ivani, finalistima prvog Celebrity MasterChefa.

Foto: Press