fbpx

Sanja Smiljanić Grubišić: Potrošački kod u službi potrošača

Zagreb…

Sanja Smiljanić Grubišić– Teme kojima se emisija bavi su životne, svakodnevne teme s kojima se svi mi susrećemo. Svatko od nas našao se u situaciji kad je bio nemoćan pred nekim birokratskim problemom, pravnom zavrzlamom, kad su mu bila ugrožena potrošačka prava – rekla je urednica emisije Sanja Smiljanić Grubišić.
S početkom jesenske programske sheme na Hrvatskoj radioteleviziji započela je nova sezona emisije Potrošački kod. Već jedanaestu godinu zaredom ta je emisija jedan od zaštitnih znakova Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije, a njezinu su vrijednost tijekom godina prepoznali i gledatelji i struka.
Sanja Smiljanić GrubišićUrednica Sanja Smiljanić Grubišić naglašava kako im se gledatelji najčešće žale na probleme povezane s hranom, stanogradnjom, komunalnim poduzećima, a brojni su i problemi s mobilnim operaterima.
U emisiji se razgovara sa stručnjacima i sudskim vještacima o aktualnim životnim temama, analizira kvaliteta nekih proizvoda te upozorava na zakonske nepravilnosti i nedorečenosti, a sve u cilju zaštite potrošača. Uz urednicu i voditeljicu Sanju Smiljanić Grubišić u pripremi sadržaja za emisiju surađuju brojni reporteri iz svih HRT-ovih dopisništava i centara diljem Hrvatske te Ivana Alfier i Ivanka Bukulin Zlatović, koje rade priloge iz Zagreba.
– Posebno nam je važna interakcija s gledateljima, važno nam je da čujemo što ih muči i da znaju komu se mogu obratiti. U gotovo svakoj emisiji, koja traje pola sata, riješi se barem jedan problem naših gledatelja”, naglašava Sanja Smiljanić Grubišić.
Potrošački kod od ove se jeseni emitira u novome terminu na Prvome programu Hrvatske televizije subotom s početkom u 13.15 sati.

Foto: Press