fbpx

HNL legende zaigrale na Socca malonogometnom PH

Hrvatska…

SoccaNedavno održana završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu na kojem su slavili igrači MNK Bjelovar, okupila je 12 najboljih malonogometnih momčadi iz cijele Hrvatske. Među mnogim talentiranim igračima, soccu su zaigrala i neka vrlo dobro poznata imena iz svijeta velikog nogometa, poput Bojana Vručine, Krunoslava Jambrušića i Maria Sačera koji nisu skrivali oduševljenje tom novom inačicom maloga nogometa.
Socca– Drago mi je što sam mogao prisustvovati na ovoj završnici. Natjecanje je odlično organizirano i medijski popraćeno. Budući da sam se sada prvi put okušao u socci, mogu reći da je velika budućnost pred tom vrstom nogometa. Nije bilo loše ekipe niti igrača. Mi smo dva puta odigrali neriješeno pa su o našoj sudbini odlučivali socca penali. Iako smo bez poraza ispali u skupini, mislim da smo se pokazali u pravom svijetlu i nadam se da ćemo se dogodine ponovno vratiti – pojasnio je legenda HNL-a, Bojan Vručina koji je igrao za ekipu Petgrad iz Koprivnice.
– Sve utakmice su bile vrlo zanimljive. Bilo je puno preokreta i dosta golova. Socca penali su zaista inovacija, otkriće za mene i mislim da je takav način puno zanimljiviji nego klasični penali u malom nogometu. Skupina u kojoj smo se našli bila je definitivno izjednačena, sretnija ekipa je prošla dalje. Jako mi se sviđa ovaj relativno novi sport – kazao je Krunoslav Jambrušić, nekadašnji igrač Slaven Belupa i Šibenika, koji je također pojačao koprivnički Petgrad.
Soccu je isprobao i Mario Sačer koji je karijeru započeo u Varteksu, a imao je priliku zaigrati u splitskom Hajduku.
– Došli smo s ambicijama da osvojimo naslov i odemo do kraja, no sreća nije bila na našoj strani. Ima nas par ovdje koji smo igrali prvu ligu velikog nogometa, bilo bi lijepo da smo se plasirali na Ligu prvaka tako da svakako ostaje žal za time – rekao je Sačer te nadodao:
– Ja bi ovaj sport preporučio svim amaterskim igračima. Sam dolazak imena poput Bojana Vručine, Krune Jambrušića i Josipa Golubara, govori o kvaliteti ovog natjecanja. Sport je vrlo zanimljiv, neobičan u smislu socca penala i mislim da je pred njim u Hrvatskoj, ali i šire sjajna budućnost.

Foto: Press – Marko Pavlić