Hrvatska preko Rusije do prve pobjede na Europskom prvenstvu
By redakcija On 19 srp., 2018 At 04:38 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Celje…

HrvatskaHrvatska muška juniorska reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Celju. U prvom susretu skupine C pobijedili su Rusiju s rezultatom 26:22 (14:10). Rusija je u početku pokazivala dobar otpor uz raspoloženog vratara Denisa Zabolotina, ali hrvatski su juniori vrlo brzo pronašli način da pronađu put do ruske mreže i okrenuli su rezultat u svoju korist. Iako je Rusija prijetila u nastavku, izabranici Vladimira Vujovića uspješno su se othrvali i na kraju upisali prva dva boda na europskoj smotri. Najbolji strijelci u pobjedi Hrvatske bili su Ivan Martinović i Filip Vistorop sa šest postignutih pogodaka. Sergej Nikolenkov jer uz vratara Denisa Zabolotina bio je najbolji ruski igrač sa šest pogodaka.
Izbornik Vladimir Vujović istaknuo je raspoloženog ruskog vratara koji je stvarao najviše problema njegovim igračima:
– Kako kažu, prvi mačići se u vodu bacaju. Igrali smo dovoljno dobro da pobijedimo vrlo neugodnog protivnika koji u svojim redovima ima odličnog vratara. On nam je danas bio veliki problem. Međutim, i to smo uspjeli riješiti. Ovog trenutka mi smo već zaboravili s kim smo igrali. Sljedeći protivnik je Poljska i idemo dalje.
Vratar Ivan Panjan pohvalio je dobru obranu:
– Bilo je napeto na početku, ali smo se čvrsto postavili. Zahvaljujući dobroj i agresivnoj obrani golmani su došli do nekoliko važnih obrana i nakon toga smo krenuli raditi razliku. Imali smo malo tehničkih grešaka, ali to smo vratili u obrani. Sve u svemu zadovoljno smo i idemo dalje. Prošla je ta prva utakmica koja je najvažnija za prvenstvo i sada ćemo nastaviti dalje u dobrom ritmu.

Foto: Press

comment closed