Judo Festival: Olimpijski pobjednici trenirali s djecom u Poreču

Poreč…

Judo Festival– Zahvaljujem se u ime Grada Poreča organizatorima ovog predivnog događanja što su odabrali upravo naš grad za dovođenje preko 1500 judaša, njihovih obitelji i trenera. Ovo je nastavak naših napora da vrhunske sportske manifestacije dovedemo u Poreč i ugostimo na najbolji način – rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča.
Konferencija za medije Judo Festivala okupila je predstavnike Grada Poreča, Turističke zajednice grada Poreča, Plave lagune, Hrvatskog judo saveza i Europske judo unije. Između brojnih događanja na pet lokacija predstavnici medija i organizatora okupili su se na konferenciji za medije. Poreč će od 10. do 23. lipnja biti sportski dom za više od 1500 judaša, njihove obitelji, čelnike Europske judo unije, trenere, znanstvenike i brojne druge zaljubljenike u sport koji je «više od sporta».
Zadovoljstvo dolaskom sportaša i zaljubljenika u judo iz 47 država izrazio je i Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice grada Poreča:
Judo Festival– Događanja poput Judo Festivala uvelike obogaćuju ponudu i povećavaju izvanpansionsku potrošnju. Na ovaj način potvrđujemo sve priče o potencijalu sportskog turizma te se veselimo i svim daljnjim aktivnostima.
U ime domaćina, Hrvatskog judo saveza, predsjednica Sanda Čorak je istaknula:
– Ovo je najveće europsko okupljanje judaša i iznimno smo ponosni što je tako dobar dojam svih prisutnih. Lijepo je vidjeti da se veliki napor svih uključenih isplati te da judaši iz cijelog svijeta jedva čekaju doći u Hrvatsku.
– Željela bih zahvaliti Hrvatskom judo savezu, Gradu Poreču i svim ostalim partnerima, koji su zaslužni za vrhunsku organizaciju ovako velikog događanja – rekla je Jane Bridge, dopredsjednica Europske judo unije (EJU), dok je glavni tajnik Europske judo unije nadodao:
– Svake godine raste broj posjetitelja, a uz tradicionalno odličnu organizaciju hrvatskih domaćina, imamo i vrhunske uvjete za rad na nekoliko tatamija i dvorana za predavanja. Ovo je velika stvar za europski judo i čestitam vam svima još jednom na tome.
Sve je počelo 10. lipnja Olimpijskim trening kampom (OTC), koji će ove godine trajati devet dana, a koji dovodi čak i najveću svjetsku zvijezdu, Francuza Teddyja Rinera. U istom periodu je i kadetski U18 trening kamp, dok U13 i U15 kamp traje tijekom cijelog Judo Festivala, kao i obiteljski judo kamp.

Foto: Press