fbpx

Kseniya Simonova: Umjetnost crtanja pijeskom u Supertalentu

Show…

Apsolutna senzacija Talent showa iz Ukrajine te svjetski popularna umjetnica Kseniya Simonova dolazi u ‘Supertalent’ Nove TV

Video

Kseniya SimonovaMagazin Forbes 2014.godine godine Kseniyu Simonovu i njezinu umjetnost crtanja pijeskom kojom zarađuje za život, uvrstio je na listu 10 najzanimljivijih poslova na svijetu, a ove nedjelje njezin talent kojim fascinira cijeli svijet imat će priliku vidjeti i gledatelji Supertalenta u drugoj polufinalnoj emisiji uživo.
Ova jedinstvena umjetnica odnijela je pobjedu u ukrajinskom Supertalentu 2009. godine kada je oduševila javnost vještom kombinacijom animacije, slikarstva i glazbe stvarajući svoj vlastiti jezik umjetnosti – jezik crtanja s pijeskom. Iako pomalo neuobičajena tehnika za umjetnike, Kseniya Simonova je postala poznata upravo zahvaljujući svojoj različitosti koristeći pijesak u stvaranju slika i priča.
Umjetnost koju Kseniya stvara je čarobna.
Kseniya Simonova– Ono što ja radim jest da stvaram kazalište u svojoj glavi i to je moje unutarnje kazalište. Pijesak je vrlo pogodan animacijski mediji koji je vrlo fleksibilnog karaktera. Putem njega pokazujem što se događa u mojoj glavi i reprezentira likove koje ja mogu stvoriti u sebi – kazala je Kseniya u intervjuu za Gbtimes.
Iako je sve počelo kao hobi, pobjedom u Supertalentu, gdje je u finalu pijeskom ispričala tužnu priču kojom je prikazala posljedice njemačke invazije tijekom 2. svjetskog rata i dirnula mase, postala je apsolutna senzacija, a sada putuje svijetom gostujući i crtajući za mnoge visoke dužnosnike i kraljevske obitelji.
Ideja i njezina vizualizacija najznačajniji su elementi animacije u pijesku na kojima počiva vrijednost te umjetnosti, a što je Kseniya pripremila za hrvatsku publiku, doznat ćemo ove nedjelje u drugoj polufinalnoj emisiji Supertalenta. U novom izdanju popularnog showa Nove TV svoju priliku za ulazak u finale ima novih desetero polufinalista, a osim deset jedinstvenih točaka bit će zanimljivo vidjeti i Ksenyju koja već godinama oduševljava svojim iznimnim talentom.

Foto: Press
Video: [vsw id=”9zLa-o7ZeiQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]