fbpx

Motovun Film Festival: Festivalska avantura u Zagrebu!

Zagreb…

Motovun Film FestivalNakon Motovuna, Buzeta, Novigrada te Šibenika i ove godine ljetna festivalska avantura završava u Zagrebu. Pregled najzanimljivijih ostvarenja s posljednjeg izdanja brda filmova moći će se pogledati od 20. do 31. kolovoza na novoj lokaciji, u Kući za ljude i umjetnost Lauba.
Program traje dvanaest dana (uz kratki predah 28. i 29. kolovoza), a donosi 12 dugometražnih i 10 kratkih ostvarenja. Ne propustite ovogodišnjeg motovunskog pobjednika, priču o tajanstvenim nestancima vojnika s afganistanskog fronta ‘Wakhan’, zatim islandsku dramediju ‘Djevičanska gora’ za koji je ‘simpatični div’ Gunnar Jónsson nagrađen posebnim priznanjem za glumu te kontroverzni dokumentarni hit Alexa Gibneya ‘Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere’.
Publika će u Laubi imati priliku pogledati i tzv. Twin Peaks na francuski način, seriju ‘Mali Quinquin’ velikog francuskog autora Brune Dumonta i punokrvni rumunjski triler ‘Zašto baš ja?’ Tudora Giurgiua. Baš kao i priča o misterioznim samoubojstvima velških tinejdžera ‘Bridgend’, potonji je film baziran na istinitom događaju te pokazuje da je stvarnost ponekad bizarnija od fikcije.
Za najmlađe i sve one koji se tako osjećaju Motovun Film Festival je pripremio dvije matineje iz ovogodišnjeg programa [email protected]: irsku animiranu fantaziju ‘Pjesma mora’ koja pripovijeda o djevojčici Saoirse, posljednjem djetetu tuljanu te dječji superhit iz Danske ‘Dječak mravac: osveta crvene furije’.
Cijena ulaznice iznosi 20,00 kuna, a cijena kompleta 100,00 kuna. Ulaznice se kupuju na blagajni Laube sat vremena prije projekcije. Svi filmovi imaju hrvatske i engleske podnaslove.

Foto: Press