fbpx

Potraga za znanim i neznanim roštilj majstorima!

Gastro natjecanje…

Počele prijave za 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju

roštiljJedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce službeno je objavilo potragu za znanim i neznanim roštilj majstorima koji će se ove godine, po četvrti puta za redom, boriti za titulu najboljih. Uz simbolični ‘Zlatni ćevap‘, pobjednički tim očekuje i niz drugih vrijednih nagrada, no prije toga moraju dokazati svoje umijeće u pripremi mesa i to u pet kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina.
Polufinalna lokalna natjecanja održat će se u roštiljosam hrvatskih gradova od 24. travnja do 21. lipnja 2015. godine, a velika završnica zakazana je za 28. lipnja 2015. godine kad će se na zagrebačkom Bundeku okupiti regionalni pobjednici. Svi oni morat će osvojiti strogi gastro sud kojim predsjeda akademik kulinarstva Branko Ognjenović, a osim natjecateljskog dijela svaki okršaj bit će prilika i za posjetitelje da nauče nešto novo na stručnim kulinarskim radionicama, vide iz prve ruke kako to rade pravi majstori, uživaju u svježe pripremljenim delicijama s roštilja po prigodnim cijenama te se zabave uz živu svirku.
Prijaviti se mogu punoljetne ekipe od tri ili četiri člana koju čine amateri, profesionalci, blogeri, domaćice, prijatelji, susjedi, uža ili šira obitelj, kao i kolege s posla, a zahvaljujući sponzorima osigurane su sve namirnice i sva oprema.
Raspored održavanja 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju:
24.04. petak – Križevci
26.04. nedjelja – Umag
01.05. petak  Zagreb
09.05. subota – Zadar
24.05. nedjelja – Kastav
30.05. subota – Osijek
13.06. subota – Knin
21.06. nedjelja – Orahovica
28.06. nedjelja Zagreb – finale

Foto: Press