fbpx

Ivo Pinto i Ruben Lima sudjelovali na kulinarskoj radionici

Festival hrane i vina…

Prvotimci Dinama

Ivo Pinto– Već smo dosta dugo u Hrvatskoj i imali smo priliku probati razne hrvatske specijalitete. Hrvatska je kuhinja dosta različita od portugalske, ali uvijek rado probam domaća jela. Moram priznati da najviše volim ćevape, iako znam da nisu hrvatsko jelo – rekao je sa smiješkom Ruben Lima.
– Jako je zanimljivo sudjelovati u ovakvom projektu uz kulinarske stručnjake i drago mi je što smo sudjelovali na ovoj radionici na kojoj smo vidjeli kako se pripremaju neka jela za koja do sada nisam čuo. Nisam do sada imao priliku probati batate odnosno slatki krumpir, ali ovi su specijaliteti stvarno ukusni – zadovoljan je nakon radionice bio Ivo Pinto.
Prvotimci Dinama Ivo Pinto i Ruben Lima sudjelovali su na poznatom 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina koji se od 3. do 5. travnja održava u Areni Zagreb. Dvojica Portugalaca koji već gotovo godinu dana nastupaju u modrom dresu imali su priliku upoznati se s raznim hrvatskim specijalitetima te sudjelovati u kuhanju istih. Nakon što su prošetali festivalom na kojem se ove godine predstavlja čak 111 izlagača, igrači Dinama uputili su se prema pozornici i glavnoj kuhinji.
Ivo PintoNa kulinarskoj radionici poznati su kuhari Branko Ognjenović i Dalibor Kovač pripremali podravska jela poput toplo hladne salate od jelena, lovački grah i slavonska tradicionalna jela od batata i divljači, a Pinto i Lima marljivo su pomagali u kuhanju i pripremi jela. Igrači Dinama s velikim su zanimanjem slušali savjete kuhara te sudjelovali u radionici, a bili su i više nego zadovoljni pripremljenim specijalitetima.

Foto: gnk dinamo