fbpx

Film u šumi: Filmski hitovi na ljetnoj pozornici Tuškanac

Zagrebačko ljeto provedite u hladu tuškanačke šume, uz program Film u šumi

S prvim danima kolovoza kreće Film u šumi, program Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, koji će na Ljetnu pozornicu Tuškanac dovesti selekciju raznolikih filmova, među kojima će svaki ljubitelj filma pronaći nešto za sebe.

film u sumi

Prva polovica kolovoza rezervirana je za aktualne hitove, u rasponu od nagrađivanih drama i zabavnih komedija do visokobudžetnih pustolovina, dok je druga polovica rezervirana za Kinoteku u šumi – program filmskih klasika od kojih će mnogi po prvi puta nakon dugo vremena biti prikazani na velikom platnu.

film u sumi

Program kreće 3. kolovoza projekcijom španjolske romantične komedije Dok nas vjenčanje ne rastavi redatelja Danija de la Ordene, a nastavlja se trilerom Ostarjeli M. Nighta Shyamalana, zatim Oscarom nagrađenim filmom ceste Zemlja nomada Chloé Zhao, devetim nastavkom franšize Brzi i žestoki Jutina Lina te Odredom otpisanih: Nova misija, iščekivanom superjunačkom pustolovinom iz univerzuma DC Comics.

U drugi tjedan Film u šumi, 10. kolovoza, uvodi nas odlična danska humorna drama Još jedna runda Thomasa Vinterberga, a gledat će se i Čuvaj me s leđa 2, akcijsku komediju Patricka Hughesa snimanu i na hrvatskim lokacijama. Na rasporedu je i hvaljeni Zvuk metala Dariusa Mardera, satiričnu komediju Free Guy Shawna Levyja te uzbudljiv Marvelov superjunački spektakl Black Widow u režiji Cate Shortland.

Od 17. do 28. kolovoza na rasporedu je Kinoteka u šumi, program filmskih klasika, koji će na veliko platno tuškanačke šume dovesti Jennifer Beals, Williama Hurta, Malcolma McDowella, Johna Travoltu, Kathleen Turner, Divinea te niz drugih zvijezda uz čije smo antologijske nastupe odrastali i koje uvijek rado gledamo.

Film u šumi traje do prve polovice rujna, projekcije se održavaju u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama.

Foto: Press