fbpx

Predstava ‘Usudi se letjeti’ u Dubrovniku!

Maslina…

Usudi se letjetiPredstava ‘Usudi se letjeti‘, koja je nastala kao rezultat dvotjednog rada sa štićenicima Doma za djecu Maslina na projektu Život kroz dramatizaciju u Dubrovniku, održat će se u petak 14.kolovoza u 21,00 sati u atriju palače Sponza u Dubrovniku. Život kroz dramatizaciju u Dubrovniku nastavak je autorskog projekta studentice Akademije dramske umjetnosti, Nine Križan, i mag.soc.ped. Ive Grgić, a prepoznat od udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže na čiju se inicijativu i u organizaciji nastavio provoditi u Dubrovniku.
Život kroz dramatizaciju sastoji se od socijalno pedagoških radionica, dramskih radionica te rada na predstavi. Cilj projekta je doprinijeti izgradnji i razvoju kreativnog obrazovanja u institucijama zaduženim za odgoj i obrazovanje djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Nadalje, Život kroz dramatizaciju usmjeren je na razvijanje socijalnih vještina što dovodi do jačanja samopouzdanja te stvaranja pozitivnije slike o sebi.
Dramski tekst Usudi se letjeti nadahnut je pričama poznatih autora koji se u svojim djelima bave temama koje su bliske djeci i mladima. Kroz rad na dramskom tekstu i predstavi, polaznici radionica učili su o asertivnoj komunikaciji, timskom radu, prihvaćanju različitosti, fazama nastanka kazališne predstave te kreativnom izražavanju.
Voditeljice radionica su Iva Grgić i Nina Križan, asistentica u realizaciji predstave je Nina Gojić, a u predstavi sudjeluju Antoni, Antonela, Cvita, Duje, Ivana, Lucija, Matea i Zlatko.

Foto: Press