fbpx

HNK Ivana pl. Zajca: Opera Evgenij Onjegin!

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Evgenij Onjegin u ožujku

Evgenij OnjeginNove, posljednje ovosezonske izvedbe opere, sedam lirskih slika u tri čina, ‘Evgenij Onjegin‘ Petra Iljiča Čajkovskog pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena i u režiji Mihała Znanieckog te u koprodukciji s HNK u Zagrebu, na programu su riječkog HNK Ivana pl. Zajca u srijedu i petak, 4. i 6. ožujka 2015. godine s početkom u 19,30 sati.
Riječ je o popularnom naslovu ruske i svjetske operne literature što je na riječku Evgenij Onjeginopernu scenu premijerno postavljen u prosincu prošle godine.
U obje skorašnje izvedbe, ulogu Onjegina pjevat će Ljubomir Puškarić, dok će ulogu Tatjane u srijedu, 4.3. tumačiti Larissa Ciulei, a u petak, 6.3. solistica riječke Opere Anamarija Knego. Bit će to prigoda da riječka publika ponovno čuje ovu vrsnu pjevačicu, nakon što je doživjela nevjerojatno velik uspjeh tumačeći upravo ulogu Tatjane, u istoj inscenaciji, u poljskom Krakowu uz baritonsku zvijezdu Mariusza Kwieciena. Svojim nastupom oduševila je tamošnju publiku i kritiku.
Ulogu Olge obje će večeri tumačiti Ivana Srbljan dok će se Bože Jurić Pešić, također u obje izvedbe, pojaviti u ulozi Lenskoga. Slavko Sekulić po prvi će put pjevati ulogu kneza Gremina dok će Mirella Katarinčić Toić, kao i u prosinačkim izvedbama, tumačiti vlastelinku Larinu, a Neda Martić služavku Filipjevna. Dario Bercich nastupit će u ulogama Hauptmanna i Saretzkog, a Marko Fortunato u ulozi Triqueta.

Foto: Press