fbpx

Održana zagrebačka premijera filma ‘Mali’ Antonija Nuića

Zagreb…

Film ‘Mali’ redatelja Antonija Nuića svojevrsni je nastavak jedne od priča iz kultnog omnibusa ‘Sex, piće i krvoproliće’

Mali

MaliU kinu Europa održana je zagrebačka premijera filma ‘Mali’ redatelja Antonija Nuića, svojevrsni nastavak jedne od priča iz kultnog omnibusa ‘Sex, piće i krvoproliće’. U glavnim su ulogama Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš i po prvi put na filmu u ulozi Malog – Vito Dijak, a u filmu otkrivamo što je sve nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru otac spreman učiniti kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom.
Ova kriminalistička drama prožeta crnim humorom na prošlogodišnjem Pulskom festivalu osvojila je Veliku Zlatnu Arenu za Malinajbolji film, Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan te Zlatnu Arenu za specijalne efekte.
Domaća publika film Mali može pogledati na redovnom rasporedu svih Cinestar kina od 14. veljače, a uskoro i u 20 nezavisnih kina u sljedećim gradovima: Otočac, Rijeka, Dubrovnik, Varaždin, Samobor, Čakovec, Bjelovar, Sisak, Split, Slatina, Daruvar, Labin, Kutina, Krk, Pazin, Nov-ska, Ivanec i Rab.
Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po filmovima ‘Sve džaba’ (2006.), ‘Kenjac’ (2009.) i ‘Život je truba’ (2015.) koji su prikazivani i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima. ‘Mali’ je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom. Film Mali je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a hrvatski distributer je 2i Film.

Foto: Press