fbpx

Supernatural na 32. Tjednu suvremenog plesa!

Zagreb…

Supernatural berlinske koreografkinje Simone Aughterlony u dramaturgiji Saše Božića

SupernaturalNakon premijere u New Yorku u siječnju 2015, te izvedbi u Zurichu, Berlinu i Münchenu, nova suradnja Simone Aughterlony i Saše Božića zatvara ovogodišnje izdanje Tjedna suvremenog plesa. Supernatural je treća po redu suradnja Saše Božića i Simone Aughterlony, a nastala je u koprodukciji prestižnih europskih kazališta Hebbel am Uffer iz Berlina i Gessner Allee iz Züricha. Zagrebačka publika nije upoznata s radom ove utjecajne koreografkinje, nekadašnje plesačke zvijezde kompanije Meg Stuart. Uz Simonne Aughterlony na sceni je i plesačica Antonija Livingstone, te njujorški glazbenik Hahn Rowe, poznat po suradnji sa bandovima R.E.M, Anthony and the Johnsons, te glazbenicima kao što su Moby ili David Byrne. Nakon Zagreba, Supernatural nastavlja turneju u Beču, Bergenu, Amsterdamu i Ženevi.
U predstavi Supernatural, ljudski i ne-ljudski aktanti zajedno, uz logorsku vatru, provode noć na vrućem roza tepihu pod fluorescentnim nebom. Promatrajući Supernatural imamo mogućnost da upoznamo zajedničko kaleidoskopsko tijelo. Zajedno sa sjekirama, drvima, violinom, elektronikom te ogoljelim tijelima, Simone Aughterlony, Antonija Livingstone i Hahn Rowe izvrću ideju percepcije spola, te prihvaćaju veselu tehno konstrukciju višeznačnih tijela i zadovoljstava..
Supernatural je na programu 20.lipnja 2015. godine u 21,30 sati u prostorijama ZPC-a u Zagrebu kao posljednja predstava ovogodišnjeg Tjedna suvremenog plesa.

Foto: Press