fbpx

Ulaz slobodan: Mala noćna čitanja

Gavella…

Mala noćna čitanjaOd ponedjeljka, 21. do četvrtka 24. studenog 2016. godine u kazalištu ‘Gavella’ održat će se ‘Mala noćna čitanja‘, scenska čitanja novih tekstova mladih hrvatskih dramskih autora. Nakon dvije edicije u Teatru &td i dvije u ZKM-u, ove godine domaćin je kazalište ‘Gavella’.
Nakon prvog kruga natječaja za ‘MNČ 2016’, žiri u sastavu Dubravko Mihanović, dramski pisac i dramaturg, Dino Pešut, dramski pisac i dramaturg, te Nina Križan, kazališna producentica, odabrao je tri dosad neizvedena dramska teksta, na temelju kojih je organizacijski tim (Nina Križan, Vedrana Klepica) pozvao redatelje/ice da budu mentori na pojedinom tekstu te zajedno s odabranim dramatičarima i izvođačima rade na njegovom scenskom postavljanju.
U ponedjeljak, 21. studenog s početkom u 21.30 sati, možete pogledati scensko čitanje teksta Nikoline Rafaj ‘Samo se igramo’ u režiji Vedrana Hleba. U utorak, 22. studenog u 21.00 sat, Dario Harjaček režira scensko čitanje teksta Ivane Vuković ‘Otok’. U srijedu, 23. studenog s početkom u 21.00 sat, redateljica Anica Tomić režirat će tekst ‘Kao i sve slobodne djevojke’ banjalučke spisateljice Tanje Šljivar. U četvrtak, 24. studenog u 21.00 sat možete pogledati scensko čitanje teksta Luke Mavretić ‘Nešto poput autobusa’ u režiji Dore Ruždjak.
Samim će javnim čitanjima odabranih tekstova prethoditi intenzivne četverodnevne radionice za autore i izvođače.
Ulaz na sva čitanja je slobodan.

Foto: Press