Ženska priča: Ankica Tomić i Marina Vujčić!

Književna večer…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ankica TomićU nastavku druge sezone Ženske priče, nakon gostovanja Mirjane Krizmanić, Sanje Pilić, Anđe Marić, Mani Gotovac, Irene Škorić, Zrinke Pavlić, Jelene Veljače i Aleksandre Orlić, Ženska priča ide dalje s predstavljanjem uspješnih i nagrađivanih žena. Još jedan utorak za Žensku priču nastavlja se 28. travnja 2015. U dvosatnom programu u Bookcaffe-u, voditeljica, stand-up komičarka i spisateljica Marijana Perinić predstavit će nove gošće. Ankica Tomić i Marina Vujčić nove gošće književne večeri.
Ženska priča već drugu sezonu u Bookcaffeu dočekuje svoju vjernu publika koja s nestrpljenjem čeka utorak u kojem  Marijana Perinić opušteno, nasmijano, inteligentno, britko i duhovito predstavlja svoje gošće, razgovara s njima o pisanju, inspiraciji, ljubavima stvarnim, ali ponajviše o onima koje u knjigama završavaju.
Ankica TomićAnkica Tomić, po sturci profesorica hravtskog jezika kojoj je život donio različite poslove, od tostiranja sendviča preko anketiranja kamiona na staroj karlovačkoj, dok se nije zaposlila u novinskoj agenciji. Nakon više od desetljeća čitanja tuđih tekstova, odlučila je svoj prvi rukopis romana poslati na natječaj. Nakon osvojene prve nagrade i objavljenog romana ‘Naročito ljeti’ nastavlja pisati. Potvrdu struke i čitatelja dobiva nagradama Slavić i Kiklop, a s drugim romanom ‘Damen kapric’ pisanje pretvara u poziv, a čitatelji s nestrpljenjem očekuje novi roman.
Marina Vujčić, druga je gošća travanjskog izdanja Ženske priče, još jedna profesorica hrvatskog jezika i književnosti koja je ljubav prema književnosti pretočila u vlastite dramske i prozne tekstove. Nakon prve knjige za djecu, ‘Bijeg uz brijeg’ koju je objavila pred gotovo Marina Vujčićpetnaest godina, Marina je jednako uspješna u pisanju dramskih i proznik tekstova. Njezine drame Sretan kraj i Čekaonica uvrštene su 2008. i 2010. godine u uži izbor na Natječaju za dramski tekst ‘Marin Držić’ i preporučene za izvođenje hrvatskim kazalištima. Čekaonica je postavljena 2012. godine u Kazalištu AKO iz Opuzena, te 2014. godine u koprodukciji Tuzlanskog narodnog pozorišta i Akademije dramske umjetnosti u Tuzli. Drama Umri ženski dobila je na Natječaju za dramski tekst ‘Marin Držić’ 2014. godine treću nagradu. Drame su joj u izdanju Hena coma 2014. godine objavljene u knjizi Umri ženski. Njezin roman ‘A onda je Božo krenuo ispočetka’ 2015. godine ušao je u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost.

Foto: Press