fbpx

Irena Škorić i Zrinka Pavlić u Ženskoj priči!

Bookcaffe…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Irena ŠkorićJučer, 24. veljače 2015. godine, u caffe baru Bookcaffe, održana je još jedna tribina u drugoj sezoni Ženske priče. Gošće večeri Irena Škorić i Zrinka Pavlić su u više od dva sata izuzetno zanimljivog razgovora oduševile publiku koja je ispunila Bookcaffe.
Irena Škorić, višestruko nagrađivana filmska redateljica otvorila je večer uz voditeljicu Marijanu Perinić. Od filma Rastanak, jednog je od najnagrađivanijih hrvatskih kratkih filmova, preko filma Sudbina broja 13, kratkog igranog filma 9. ožujak, dugometražnog igranog filma 7seX7, na kojem je bila redateljica i scenaristica, do posljednjeg, dugometražnog dokumentarnog filma Dragi Lastane (2014.) Ireni je svaki novi film donio višestruko priznanje struke, ali i sve veću popularnost među publikom.
Uz veliku ljubav prema filmu, za koji inspiraciju često traži u prošlosti i zlatnim osamdesetima, Irena se publici Ženske priče predstavila i kao sjajna kratkopričašica. Njena je kratka priča Vikend nagrađena velikom pljeskom, a citatom analize kultnog filma Praznik u Rimu, iz  knjige Eros na filmu dokazala je da uz izniman talent ima i ogromno teoretsko znanje, što će joj sasvim sigurno u budućnosti osigurati nove nagrade, priznanja i uspjeh.
Zrinka PavlićZrinka Pavlić sociologinja, spisateljica, TV kritičarka, predstavila se sinoć kao izuzetno zanimljiva i svestrana mlada žena, koja iza sebe ima četiri objavljene knjige, a peta, zbirka priča izlazi iz tiska ove godine. Za sjajnu kratkopričašicu, poznatiju kao inteligentnu, duhovitu i britku TV kritičarku, pisanje je počelo na blogu koji je od svakodnevnih zapisa za svoju dušu s vremenom prerastao u jedan od najčitanijih blogova. Zrinka je, pročitavši publici jednu od svojih kratkih priča, dokazala da je pisanje i književnost ne samo njen posao, već ljubav i strast koju prenosi u svoje tekstove. Zrinkin nastup publika je pozdravila velikim pljeskom, a njenu novu knjigu očekuju se s velikim nestrpljenjem.

Foto: Press