fbpx

Mirjana Krizmanić i Aida Bagić u ženskim pričama!

Book caffe…

Književna večer – Ženska priča

Medijski pokrovitelj Scena.hr

zenska pricaNakon uspješne prve sezone u kojoj je Ženska priča do posljednjeg mjesta punila prostor Bookcaffe-a, nakon 16 talentiranih, uspješnih, nagrađivanih žena spisateljica  koje su u dvosatnom programu s voditeljicom, stand up komičarkom i spisateljicom Marijanom Perinić Mirjana Krizmanićopušteno, nasmijano, inteligentno, britko i duhovito pričale o  pisanju, inspiraciji, ljubavima stvarnim i onima koje u knjigama završavaju, ‘Ženska priča’ 28. listopada 2014. godine ulazi u novu sezonu. Gošće su prof. dr. Mirjana Krizmanić i Aida Bagić.
U utorak, 28. listopada 2014. godine u 20,00 sati nova sezona započinje s Book caffeu s prof. dr. Mirjanom Krizmanić jednom od najpopularnijih hrvatskih znanstvenica na čijoj su Katedri za kliničku psihologiju u posljednjih trideset godina stasale generacije današnjih psihologa, ali istovremeno i autoricom bestselera na području psihologije i samopomoći.
Druga gošća je Aida Bagić. Premda je novo ime na hrvatskoj književnoj sceni, njeni su tekstovi objavljivani u književnim časopisima, a svojom zbirkom poezije ‘Ako se zovem Sylvia’ i proznom knjigom ‘Znam li ja gdje živim’ Aida Bagićupisala se u red onih autorica čija se sljedeća knjiga s nestrpljenjem očekuje. Radila je kao novinarka, peračica suđa, prodavačica, manekenka, prevoditeljica s engleskog i njemačkog jezika, urednica časopisa, osnivala je feminističke i mirovne organizacije, jedno društvo s ograničenom odgovornošću i jedan obrt  podučavala kreativno pisanje prema modelu Natalie Goldberg, predavala o vlastitim sobama, autonomnim ženskim prostorima, međunarodnoj pomoći ženskom pokretu i saborskim odborima, pisala o društvenoj odgovornosti poduzeća, volonterstvu, seksualnim manjinama i mirovnom odgoju. Iznimna osoba s bogatom biografijom koja pruža garanciju da će i u drugoj sezoni Ženske priče Bookcaffe biti ispunjen do posljednjeg mjesta.
– Uživajte u još jednoj Ženskoj priči uz dr. Prof. Mirjanu Krizmanić, Aidu Bagić i šarmantnu, nasmijanu i uvijek inspirativnu voditeljicu Marijanu Perinić. Proslavimo zajedno početak druge sezone Ženske priče jer od listopada 2014. do lipnja 2015. uživat ćete u ženskim pričama te imati priliku kupiti njihove knjige po izuzetno povoljnim cijenama – poručuje organizatorica.

Foto: Press