fbpx

Erasmus Days: Središnji događaj – ‘Inspiration Day’ u Zagrebu

Zagreb…

Središnji hrvatski događaj u povodu Dana Erasmusa – Erasmus Days 2018. bit će Dan inspiracije ‘Inspiration Day’

Erasmus DaysDiljem Europe i ove se godine obilježavaju Dani Erasmusa (‘Erasmus Days’) na kojima će građani sudjelovanjem u brojnim događajima u europskim gradovima imati priliku doznati više o rezultatima projekata programa Erasmus+ te se nadahnuti na vlastito sudjelovanje u ovom najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.
Prvi dan manifestacije – 12. listopada 2018. – rezerviran je za predstavljanje rezultata projekata u gradovima i zemljama sudionicama. Svi događaji – seminari, sastanci, izložbe fotografija, koncerti, radijske emisije, konferencije, digitalne aktivnosti – mogu se pretraživati na interaktivnoj karti na portalu www.erasmusdays.eu te na društvenim mrežama uz pomoć oznake (hashtag) #ErasmusDays.
U subotu, 13. listopada 2018., devet milijuna bivših i trenutačnih korisnika programa Erasmus+ pokazat će svoj europski ponos te predanost Europi. Budući da je 2018. Europska godina kulturne baštine, posebno će se predstaviti i sudionici s područja kulture.
Dani Erasmusa prvi su put održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. U dva dana trajanja te manifestacije ukupno je održano 625 događaja u 324 grada u 11 europskih zemalja.
– Uz očekivano pokroviteljstvo Europske komisije i Europskog parlamenta te svih Erasmus+ agencija u Europi, očekujemo najmanje 1000 događanja u 20 zemalja tijekom ovih dana obilježavanja konkretne i pozitivne Europe. Dok se raspravlja o sljedećem Erasmus+ programu, #ErasmusDays će predstaviti europski utjecaj zahvaljujući uspješnim pričama i svjedočanstvima. Recimo svijetu koliko smo ponosni što smo Europljani, ujedinjeni u različitosti – poručuju organizatori.
Središnji događaj – ‘Inspiration Day’ u Zagrebu
Središnji događaj na području Hrvatske u povodu Dana Erasmusa bit će Dan inspiracije („Inspiration Day”) koji Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira 12. listopada u Zagrebu. Na događaj pozivamo sve potencijalne sudionike programa Erasmus+ koji iz nekog razloga još nisu sudjelovali u programu, a prednost imaju predstavnici organizacija koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem. Na Danu inspiracije upoznat ćete iskusne korisnike koji će svojim pričama iz prve ruke najbolje prikazati rezultate i pozitivan utjecaj sudjelovanja u programu Erasmus+.
Za sudjelovanje na ovom događaju potrebno se prijaviti putem prijavnog obrasca na poveznici, a program događaja dostupan je ovdje.
Događaji diljem Hrvatske za sve Erasmus+ skupine
I ostala područja programa Erasmus+ bit će obuhvaćena raznovrsnim događanjima. Bit će tu radionica za područje odgoja i općeg obrazovanja, događaja za mlade, nagradnih natječaja za studente i radionica za potencijalne sudionike s područja obrazovanja odraslih. Događaji se mogu jednostavno pretraživati na interaktivnoj mapi zajedničkog europskog portala www.erasmusdays.eu.

Foto: Press