fbpx

Ana Majhenić u predstavi posvećenoj redatelju Petru Večeku

Knap…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Jubilarna predstava

Ana Majhenić– Veselim se da ulazim u Amatere. Petra je napravila fantastičnu ulogu i gušt je uskočiti u njezinu kreaciju, ali i unijeti nešto svoje unutra. Nakon toliko izvedbi koje su oni prošli zajedno, to je i veliki izazov. Čast je biti na sceni s Goranom Grgićem, Rankom Zidarićem i Vilijem Matulom. A ujedno me veseli i što igram u komadu Borivoja Radakovića jer smo svojedobno zajedno svirali i pjevali u bendu ‘Mračni predmet želja’ pa se, nakon što smo surađivali glazbeno, sad susrećemo i dramski – otkrila je Ana Majhenić koja s nestrpljenjem očekuje svoj debi u Amaterima.
Ana MajhenićSocijalno angažirana crna komedija iz oštrog te britkog pera Borivoja Radakovića koja zbog galopirajućeg interesa publike već četiri godine ne silazi s kazališnih dasaka KNAP-a, 15. će veljače u 20,00 sati doživjeti svoju 80. izvedbu. Kako je nastala pod redateljskom palicom prerano preminulog redatelja Petra Večeka koji ju je, napustivši ovaj svijet tek dan prije premijere, ostavio kao svoj posljednji kazališni dar, zahvaljujući kojem i dan danas živi, upravo je njemu posvećena ova jubilarna izvedba. Amateri, koje prati epitet hit-predstave, na uvrnut i pomalo ekscentričan način progovaraju o anomalijama našeg društva, a 2011. bili su najnagrađivanija hrvatska predstava.
Ana MajhenićKao posebno glumačko osvježenje i zamjena za glumicu Petru Dugandžić, među grlati muški tercet što utjelovljuje posrnule antijunake naše svakodnevice koje, premda su gubitnici, ne možemo ne voljeti – Gorana Grgića, Ranka Zidarića i Vilima Matule – stiže već na izvedbu prije, 12. veljače, lijepa glumica Ana Majhenić, inače ‘prva ženska violina’ Virovitičkog kazališta, poznata i kao karizmatična pjevačica benda Mračni predmet želja te po ulogama u serijama Obični ljudi i Ne daj se Nina. Ana će igrati šarmantnu i iskusnu prostitutku Stelu koja će, naravno, frajerskom trojcu pomrsiti račune.
Kako se ove veljače na najljepšem kazalištu države Peščenice baš sve poklopilo, u tijeku je i slavlje kojim se obilježava deset uspješnih godina KNAP-a tijekom kojih je sa svojim kazališnim hitovima – Smisao života gospodina Lojtrice, Amateri i Dobitnik – gostovao na svim iole važnijim festivalima u regiji te skupio tridesetak nagrada, pa se stoga svim posjetiteljima na ulaznice daruje rođendanski popust.

Foto: Press