fbpx

HNK Zajc: Za Božić kao na filmu

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Filmski Božić u HNKZbor riječke Opere uvest će Riječane u blagdansko raspoloženje uz božićne pjesme i popularne pjesme iz svima poznatih filmskih klasika što su na programu dvaju koncerata ‘Filmski Božić u HNK‘ u srijedu 20. i četvrtak 21. prosinca 2017. godine s početkom 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca
Večer u riječkom Kazalištu simbolično otvara Neka rijeka teče (Let the river run) iz filma Working girl (Zaposlena djevojka), nastavlja se dalje uz Moon river, Singin’ in the rain, Bridge over troubled water, My heart will go on, The time of my life, Blue Christmas, Let it snow!, pa do hrvatskog standarda Bijeli Božić, tradicionalne Radujte se, narodi i druge.
Publika će se tako moći prisjetiti scena iz filmova, čije su originalne pjesme ovjenčane Oscarima, Grammyjima, Zlatnim globusima, kao što su Doručak kod Tiffanija, Prljavi ples, Pjevajmo na kiši, Pirati s Kariba, Forrest Gump, Titanic, Redovnice nastupaju 2.
Jednosatni program Božićnog koncerta osmislila je Nicoletta Olivieri koja je do sada u karijeri surađivala s najeminentnijim opernim pjevačima, zborovima i dirigentima, a zbor će na klaviru pratiti Vladimir Babin, sjajni hrvatski pijanist koji će dati dodatnu vrijednost ovom koncertu.
– Božić je slavlje, donosi vedrinu, pa su i na repertoaru skladbe pune ritma i veselja. Naći će se tu popularne filmske pjesme u zborskim aranžmanima te neki neizostavni klasici u ovo božićno vrijeme – kazala je zborovoditeljica i dirigentica Božićnog koncerta Nicoletta Olivieri.
Na ovom, Riječanima omiljenom, blagdanskom koncertu solistički će se predstavi članovi zbora Katja Budimčić Sabljar, Tea Ban, Martin Marić, Dominika Glinšek, Vivien Galletta i Saša Matovina.
Kupite ulaznice na vrijeme. Blagajna HNK Ivana pl. Zajca – Verdijeva 5a, tel. 051/337-114; blagajna@hnk-zajc.hr, a radno vrijeme je radnim danom od 8 do 14 sati i dva sata prije početka predstava u HNK, subotom od 9 do 13 sati. Online prodaja ulaznica: www.ulaznice.hr.

Foto: Press