fbpx

Jesus Christ Superstar rasprodan u Off ciklusu

Zagreb…

U petak 2. ožujka u Off ciklusu ne propustite Jesus Christ Superstar jer je to prava prilika za ponovni susret s ovom globalnom glazbenom uspješnicom

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Jesus Christ Superstar– Kako najaviti djelo za koje se već gotovo 50 godina traži karta više, koje izaziva veliku pozornost medija i nevjerojatan interes publike? Kako najaviti ostvarenje koje sadrži sve: i vječnu temu i uzbudljive izvedbe i snažne stihove i puno dobre glazbe? U ciklusu u kojemu predstavljamo koncerte ‘nekima fora, drugima neobične, svakako zanimljive i garantirano drugačije’, Zagrebačka filharmonija nastavlja uspješni niz izvedbi te u suradnji s Gradskim kazalištem Komedija priprema veliki glazbeni spektakl! – najavljuju organizatori.
Isključite zato probleme i uključite glazbu – jer u petak 2. ožujka s početkom u 19.30 sati u dvorani Lisinski dočekujemo koncertnu izvedbu kultnoga ostvarenja Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera – rock operu Jesus Christ Superstar.
‘Globalni fenomen’ i ‘uzbudljivi miks glazbenih stilova’ – samo su neki od superlativa koji se vežu uz ovo ‘bezvremensko ostvarenje’. Jesus Christ Superstar rušio je rekorde i gledanosti i prodaje na blagajnama i top ljestvica slušanosti, no ono što je najbitnije, kroz sve te godine, ni glazba ni stihovi nisu izgubili na ekspresiji i svježini, a djelo je s pravom zauzelo jedinstveno mjesto u povijesti mjuzikla i glazbenog kazališta.
I bez obzira je li riječ o newyorškome Broadwayu ili londonskome West Endu, uvijek je dočekivano s golemim nestrpljenjem – pa tako i u Zagrebu, još od 2000.-tih kada je zadnji put postavljeno na našoj sceni. A o iznimnom interesu zagrebačke publike najbolje govori činjenica da je za ovaj koncertni spektakl dvorana rasprodana već tjednima unaprijed.
Zagrebačka koncertna izvedba u Off ciklusu ugošćuje poznate vokalne prvake Gradskog kazališta Komedija: u glavnim ulogama Đanija Stipaničeva kao Isusa, Ervina Baučića kao Judu te Renatu Sabljak kao Mariju Magdalenu. Združenim ansamblima Zagrebačke filharmonije i Kazališta Komedija ravnat će maestro Dinko Appelt, a kao poseban gost u ulozi kralja Heroda nastupa Jacques Houdek.
U petak 2. ožujka u Off ciklusu ne propustite Jesus Christ Superstar jer je to prava prilika za ponovni susret s ovom globalnom glazbenom uspješnicom.

PROGRAM KONCERTA:
OFF CIKLUS
Petak – Jesus Christ Superstar, 2. ožujka 2018. godine
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, 19:30 sati

Andrew Lloyd Webber – Tim Rice: Jesus Christ Superstar
Koncertna izvedba rock opere
Uloge:
Jesus: Đani Stipaničev
Judas: Ervin Baučić
Mary Magdalene: Renata Sabljak
Pontius Pilate: Dražen Bratulić
Caiaphas: Adalbert Turner
Annas: Fabijan Pavao Medvešek
King Herod: Jacques Houdek
Peter: Dino Antonić
Simon: Fabijan Pavao Medvešek

Ansambl:
Aleta Arbanas, Lana Blaće, Iva Boršić, Elena Brumini, Jadranka Gospodnetić, Kristina Habuš, Mateja Majerle, Dora Masle, Irena Raduka, Sofija Široka, Željka Veverec
Dino Antonić, Boris Barberić, Dario Došlić, Fabijan Pavao Medvešek, Dragan Peka, Matija Podnar, Zoran Simikić, Matija Škvorc, Tomislav Mihaljević
Dirigent: Dinko Appelt
Scenski prilagodio: Damir Lončar
Zborovođa: Dinko Appelt
Oblikovatelj tona: Mario Stanin

Foto: Press