fbpx

Kome zvono zvoni – osvoji karte za Božićni specijal!

KOME ZVONO ZVONI – Božićni specijal  13.12.2023 u 20:00.

Prva hrvatska improvizacijska grupa koja dolazi pod imenom improvgrupa.002 seli svoje djelovanje u Zagreb!!

Izvrsni improvizacijski show KOME ZVONO ZVONI – Božićni specijal održat će se dana 13.12.2023 u 20:00 u u Centru kulture na PeščeniciKnap!

Improvgrupa.002, osnovana 2019. u Čakovcu od strane kazališnog glumca Brune Kontreca, grupa imala je jako težak start. Prva godina je bila rezervirana za probe, smišljanje koncepta i usavršavanje njihovog improvizacijskog showa KOME ZVONO ZVONI, da bi krenuli s nastupima točno pred pandemijsko razdoblje. To ih je drastično unazadilo, ali uspjeli su sklopiti nekoliko vrlo dobro prihvaćenih nastupa u Čakovcu i okolici.

Zalaskom ere Covida i ponovnim otvaranjem kazališta i klubova, počinje pionirsko razdoblje u hrvatskoj kazališnoj improvizaciji. 2021. godine grupa osniva tribinu IMPUT – IMProvizacije UTorkom u svom rodnom gradu. Tribinu koja će polučiti neke od kultnih nastupa i koja je, zasigurno prva takva tribina u povijesti hrvatske improvizacije.

Nakon 4 goddine kvrgavog starta i više od 30 nastupa diljem lijepe naše, improvgrupa.002 je zbog subjektivnih i objektivnih razloga odlučila svoje djelovanje preseliti u Zagreb. Točnije, u Centar kulture na PeščeniciKnap! Budući da su već nekoliko puta gostovali na dotičnom mjestu, tu se osjećaju kao kod kuće i neminovno je bilo da im to i postane novi, zagrebački dom!

Stari i novi članovi improvgrupe.002 jesu: Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Aleksandar Filo, Dunja Fajdić, Zdenka Šustić, Goran Vučko, Sven Jakir, Igor Baksa, Domagoj Ivanković, Lovre Kondža, Marijana Matoković  i Dean Krivačić, sve redom izrsne glumice i glumci.

KOME ZVONO ZVONI 

Improvizacijski show KOME ZVONO ZVONI  je kolaž improvizacijskih skečeva u trajanju od 90 – 120 minuta.

Osmišljen kao cjelovečernji događaj, show je podjeljen u dva dijela od po 6 skečeva (s pauzom između) u kojem sudjeluju razne kombinacije izvođača.

Show je interaktivan, no publika sudjeluje samo verbalno-prema naputcima voditelja, ona predlaže teme, situacije, detalje, likove i ostalo što se, zatim, izvodi na sceni u realnom vremenu. Drugim riječima, izvođači nikad nisu sigurni što ih čeka i ne mogu  biti pripremjeni na razne ideje gledatelja. Za ovakav tip showa, publika je vrlo važan čimbenik i ona, de facto, stvara show zajedno s izvođačima.

Samim time, stvara se posebna spona između jednih i drugih. Sve što se izvodi na sceni – tekst, mizanse, pokreti, likovi i ostalo smišljeno je u tom trenutku, na licu mjesta. Takva dinamika generira nepredvidive, komične, često lucidne i nevjerojatne situacije na sveopću radost, kako publike, tako i izvođača samih!

Karte se prodaju na blagajni KNAP-a i na Ulaznice.hr

Foto: Press – Improvgrupa.002/Bruno Kontrec

Osvoji karte za Božićni specijal KOME ZVONO ZVONI putem društvenih mreža portala Scena.hr. Upute pročitajte na Instagramu i Facebooku portala.