fbpx

Natječaj za sudjelovanje u programu: Portugal od 3. do 30. studenog 2018.

CreArt…

natječaj– Otvoren je natječaj za 3 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Portugalu u gradu Aveiro u razdoblju od 3. – 30. studenog 2018. godine u prostorima VIC umjetničke kuće – poručuju iz CreArt.
Rezidencijalni program u Portugalu osmišljen je za tri umjetnika: jednog umjetnika s prebivalištem u gradu Aveiro i 2 umjetnika koja su rođeni ili žive u jednom od gradova iz Creart mreže (Valladolid – ES, Genoa and Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand and Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin and Katowice -PL; Aveiro – PT; Skopje – MK). Rezidencijalni program, obzirom na opremljenost studija, usmjeren je na slikare, fotografe i novomedijske umjetnike i keramičare:
– Rezidencijalni boravak u gradu Aveiro izabranim umjetnicima osigurat će: putne troškove u visini do 500 eura; materijal za rad do 250 eura; honorar do 500 eur (za troškove života, produkcije radova i druge troškove); smještaj; studio za rad – kažu iz CreArt.
Umjetniku će biti osigurano:
– mentor za upoznavanje grada i znamenitosti;
– upoznavanje s lokalnim umjetnicima te prezentiranje vlastitog rada;
– otvoreni dan za posjetitelje;
– javno prezentiranje radova stvorenih tijekom rezidencije.
Umjetnici su obavezni:
– svakodnevno raditi u studiju;
– jedan rad ostaviti organizatorima za zbirku Gradskog Muzeja;
– mjesec dana nakon rezidencije predati završni izvještaj: naslov, opis izvršenog projekta, postignutih ciljeva i grafičkih priloga, min. 10 stranica za organizatore u Valladolidu;
– napisati par rečenica svojih dojmova uz fotografiju za HDLU.

NAČIN PRIJAVE:
Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji imaju boravište/prebivalište u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu. Potrebno je priložiti dokaz: osobna iskaznica ili putovnica. U slučaju da je adresa prebivališta drugačija od boravišta potrebno je uvjerenje MUP-a o boravištu u gradu Zagrebu ili rodni list. Status svog članstva možete provjeriti s Miranom Jurićem ([email protected]lu.hr) ili Vericom Pavušek ([email protected]). Umjetnici moraju imati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja ili neku drugu vrstu zdravstvenog osiguranja.
On-line obrazac za prijavu dostupan je OVDJE.
Prvo je potrebno registrirati se, a zatim ispuniti prijavni obrazac (ako ste se već registrirali zbog prethodnih CreArt natječaja možete koristiti isti korisnički račun).
Uz obrazac je potrebno priložiti i sljedeće dokumente spojene u jedan PDF:
– osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);
– u slučaju da je adresa boravišta drugačija od prebivališta potrebno je uvjerenje MUP-a o boravištu u gradu Zagrebu ili rodni list;
– kratki životopis/CV na engleskom jeziku (najviše jedna stranica A4);
– kratko obrazloženje predloženog projekta na engleskom jeziku (najviše 1 stranica A4);
– dokumentacijski materijal vezan za projekt (najviše 5 fotografija/5 stranica A4, mogu i linkovi).
Rok prijave je 16. rujna 2018.
Rezultati će biti objavljeni nakon 20. rujna 2018.

Foto: Press