fbpx

Sergej Ćetković o 20 godina braka i karijere

Slavi s publikom…

ZALJUBLJEN U SUPRUGU I GLAZBU: Glazbenik za portal Scena.hr otkriva kako je započela njegova ljubavna priča s lijepom suprugom Kristinom, prisjetio se djetinjstva i mladosti te otkriva detalje iz glazbene karijere

– Muškarci prema svojim partnericama trebaju biti pažljivi svakog dana, a ne samo za Dan zaljubljenih. Ipak, neka se tog dana najviše potrude – rekao je Sergej Ćetković za portal Scena.hr. Glazbenik će 14. veljače 2020. godine održati koncert u zagrebačkoj Areni, a dan kasnije, 15. veljače 2020. godine, u splitskoj Spaladium Areni. Koncerti su u organizaciji Star produkcije. Povodom koncerta za Valentinovo, Sergej se prisjetio kako je započela njegova ljubavna priča s voljenom suprugom Kristinom s kojom je u braku 20 godina.

Sergej Ćetković

Ljubav
Suprugu Kristinu poznaje od djetinjstva. Njihovi roditelji su se često družili.
– I kad bi se god dogodila prilika da bude u mojoj blizini da se vidimo, a još smo bili djeca, osjećao sam neku nevjerojatnu kemiju i ponašao sam se drugačije u njezinoj blizini. Ponašao sam se kao zaljubljeni dječak crvenih obraza– kazao je Sergej. No ta viđenja u mladosti su se prorijedila, sve do jedne noći.
– Te večeri sam svirao u jednom lokalu, a Kristina je s prijateljicama došla u taj lokal. Kako je nisam dugo vidio, pitao sam se je li to ona… Da bih provjerio je li to ona, otpjevao sam tada poznatu pjesmu Kneza – Tina Bambina. Pomislio sam, ako je Tina, onda će se nasmijati i dati mi neki znak. Kristina se nasmijala. Tad sam rekao sam sebi: Možeš ti to Ćetkoviću! I kliknuli smo na prvu – ispričao je Sergej. Njegov prvi album Kristina nosi naziv prema njegovoj supruzi, iako su mu u to vrijeme menadžeri savjetovali da to neće biti dobro za njegovu glazbenu karijeru jer glazbenici koji su u potrazi za ljubavlju bolje prolaze među publikom. No Sergej nije želio poslušati njihove savjete.

Sergej Ćetković

– Uvijek se nađe netko pametan koji kaže da možda nije dobro da promoviram sebe, pogotovo kao muškarac u svijetu glazbe, kao nekoga tko je sretno oženjen i nekoga tko je našao svoju bolju polovicu. U smislu da je bolje biti onaj vječni neženja kako bih privukao što više publike. No ja nisam glazbenik koji laže publiku. Mislim da treba igrati otvorenih karata od početka i da je to jedini i ispravan put – siguran je Sergej. Glazbenik ima dvije kćeri. Uživa u roditeljstvu.
– Moje kćeri su divne. Divni mali ljudi koji znaju što hoće. Prema njima sam jako pažljiv. Trudimo se zaštititi ih i često sebe uhvatim u tim trenucima kako se pretvaram u svoga oca i moju majku. Tek sad kad sam roditelj, shvaćam tu roditeljsku brigu – naglasio je Sergej s puno emocija.

Djetinjstvo
Glazbenik kaže da je imao lijepo i sretno djetinjstvo. Sergej je rođen u Podgorici. Ima dva brata. Sergejev otac bivši je rally vozač. Osvojio je kup Jadrana u kategoriji brze vožnje te je bio prvak Jugoslavije u automobilizmu. A Sergejeva majka je farmaceut.
– Imao sam divno djetinjstvo. Mi smo dane provodili izvan kuće, družeći se, izmišljajući igre. Imao sam sreću što su moji roditelji uvijek bili na mojoj strani, podržavali me u svemu što sam želio i radio, a to je bila glazba – rekao je Sergej. Otkrio nam je i zašto je njegov otac prestao voziti utrke.
– Kad se rodio moj stariji brat, otac je donio odluku da prestaje voziti utrke. Shvatio je koja je odgovornost kad imaš obitelj. Automobilizam je zavodljiv, interesantan, ali i opasan. I vjerojatno da se nastavio baviti, i mi bismo bili u tome. A tati još i danas govorim da malo uspori, i obratim mu pažnju da to nisu utrke. Ja se trudim voziti što sigurnije – ispričao je Sergej.

Sergej Ćetković

Glazbena karijera
Glazbenik je svoju karijeru započeo u djetinjstvu i to u bendu ‘Vatrena srca’ u kojem je sa samo sedam godina pjevao i svirao klavir. Nakon nastupa 1998. godine na festivalu Sunčane skale započeo je profesionalnu karijeru, a 2014. predstavljao je Crnu Goru na Eurosongu. Nastupa po cijeloj regiji, a publika najviše voli njegove balade. Sergej ističe kako je imao sreće jer je njegov stariji brat uvijek slušao dobru glazbu u djetinjstvu, pa je i to utjecalo na odabir glazbenog smjera.
– Odrastao sam gledajući talijansku televiziju, na Sanremo festivalima i njihovim glazbenicima. Slušao sam Olivera Dragojevića. Slušao sam ljude koji su se istinski bavili pop glazbom. To me i oblikovalo kao umjetnika. Vjerojatno i ta blizina mora i sve ono što sam slušao u djetinjstvu i mladosti me odvelo na taj put da se bavim pravom pop glazbom – zaključio je Sergej te dodaje:

Sergej Ćetković

– Svaki koncert je posebna priča. Svaki grad je posebna priča. Uvijek je najteže pjevati pred svojima jer to je tvoja prva publika od koje si dobio prvi aplauz i onda se uvijek trudiš dati svoj maksimum. Da se zahvališ za ukazano povjerenje. Ali generalno, svaka publika je zahtjevna na svoj način i uvijek se moraš dati sto posto. Za kraj razgovora za portal Scena.hr Sergej je poručio:
– Pozivam publiku da zajedno proslavimo naših prvih 20 godina karijere i podijelimo ljubav na Valentinovo.

Foto: Scena.hr