fbpx

Sergej Ćetković o 20 godina braka i karijere

Slavi s publikom…

ZALJUBLJEN U SUPRUGU I GLAZBU: Glazbenik za portal Scena.hr otkriva kako je započela njegova ljubavna priča s lijepom suprugom Kristinom, prisjetio se djetinjstva i mladosti te otkriva detalje iz glazbene karijere

Sergej Ćetković– Muškarci prema svojim partnericama trebaju biti pažljivi svakog dana, a ne samo za Dan zaljubljenih. Ipak, neka se tog dana najviše potrude – rekao je Sergej Ćetković za portal Scena.hr. Glazbenik će 14. veljače 2020. godine održati koncert u zagrebačkoj Areni, a dan kasnije, 15. veljače 2020. godine, u splitskoj Spaladium Areni. Koncerti su u organizaciji Star produkcije. Povodom koncerta za Valentinovo, Sergej se prisjetio kako je započela njegova ljubavna priča s voljenom suprugom Kristinom s kojom je u braku 20 godina.

Ljubav
Suprugu Kristinu poznaje od djetinjstva. Njihovi roditelji su se često družili.
– I kad bi se god dogodila prilika da bude u mojoj blizini da se vidimo, a još smo bili djeca, osjećao sam neku nevjerojatnu kemiju i ponašao sam se drugačije u njezinoj blizini. Ponašao sam se kao zaljubljeni dječak crvenih obraza– kazao je Sergej. No ta viđenja u mladosti su se prorijedila, sve do jedne noći.
Sergej Ćetković– Te večeri sam svirao u jednom lokalu, a Kristina je s prijateljicama došla u taj lokal. Kako je nisam dugo vidio, pitao sam se je li to ona… Da bih provjerio je li to ona, otpjevao sam tada poznatu pjesmu Kneza – Tina Bambina. Pomislio sam, ako je Tina, onda će se nasmijati i dati mi neki znak. Kristina se nasmijala. Tad sam rekao sam sebi: Možeš ti to Ćetkoviću! I kliknuli smo na prvu – ispričao je Sergej. Njegov prvi album Kristina nosi naziv prema njegovoj supruzi, iako su mu u to vrijeme menadžeri savjetovali da to neće biti dobro za njegovu glazbenu karijeru jer glazbenici koji su u potrazi za ljubavlju bolje prolaze među publikom. No Sergej nije želio poslušati njihove savjete.
– Uvijek se nađe netko pametan koji kaže da možda nije dobro da promoviram sebe, pogotovo kao muškarac u svijetu glazbe, kao nekoga tko je sretno oženjen i nekoga tko je našao svoju bolju polovicu. U smislu da je bolje biti onaj vječni neženja kako bih privukao što više publike. No ja nisam glazbenik koji laže publiku. Mislim da treba igrati otvorenih karata od početka i da je to jedini i ispravan put – siguran je Sergej. Glazbenik ima dvije kćeri. Uživa u roditeljstvu.
– Moje kćeri su divne. Divni mali ljudi koji znaju što hoće. Prema njima sam jako pažljiv. Trudimo se zaštititi ih i često sebe uhvatim u tim trenucima kako se pretvaram u svoga oca i moju majku. Tek sad kad sam roditelj, shvaćam tu roditeljsku brigu – naglasio je Sergej s puno emocija.

Djetinjstvo
Glazbenik kaže da je imao lijepo i sretno djetinjstvo. Sergej je rođen u Podgorici. Ima dva brata. Sergejev otac bivši je rally vozač. Osvojio je kup Jadrana u kategoriji brze vožnje te je bio prvak Jugoslavije u automobilizmu. A Sergejeva majka je farmaceut.
Sergej Ćetković– Imao sam divno djetinjstvo. Mi smo dane provodili izvan kuće, družeći se, izmišljajući igre. Imao sam sreću što su moji roditelji uvijek bili na mojoj strani, podržavali me u svemu što sam želio i radio, a to je bila glazba – rekao je Sergej. Otkrio nam je i zašto je njegov otac prestao voziti utrke.
– Kad se rodio moj stariji brat, otac je donio odluku da prestaje voziti utrke. Shvatio je koja je odgovornost kad imaš obitelj. Automobilizam je zavodljiv, interesantan, ali i opasan. I vjerojatno da se nastavio baviti, i mi bismo bili u tome. A tati još i danas govorim da malo uspori, i obratim mu pažnju da to nisu utrke. Ja se trudim voziti što sigurnije – ispričao je Sergej.

Glazbena karijera
Glazbenik je svoju karijeru započeo u djetinjstvu i to u bendu ‘Vatrena srca’ u kojem je sa samo sedam godina pjevao i svirao klavir. Nakon nastupa 1998. godine na festivalu Sunčane skale Sergej Ćetkovićzapočeo je profesionalnu karijeru, a 2014. predstavljao je Crnu Goru na Eurosongu. Nastupa po cijeloj regiji, a publika najviše voli njegove balade. Sergej ističe kako je imao sreće jer je njegov stariji brat uvijek slušao dobru glazbu u djetinjstvu, pa je i to utjecalo na odabir glazbenog smjera.
– Odrastao sam gledajući talijansku televiziju, na Sanremo festivalima i njihovim glazbenicima. Slušao sam Olivera Dragojevića. Slušao sam ljude koji su se istinski bavili pop glazbom. To me i oblikovalo kao umjetnika. Vjerojatno i ta blizina mora i sve ono što sam slušao u djetinjstvu i mladosti me odvelo na taj put da se bavim pravom pop glazbom – zaključio je Sergej te dodaje:
– Svaki koncert je posebna priča. Svaki grad je posebna priča. Uvijek je najteže pjevati pred svojima jer to je tvoja prva publika od koje si dobio prvi aplauz i onda se uvijek trudiš dati svoj maksimum. Da se zahvališ za ukazano povjerenje. Ali generalno, svaka publika je zahtjevna na svoj način i uvijek se moraš dati sto posto. Za kraj razgovora za portal Scena.hr Sergej je poručio:
– Pozivam publiku da zajedno proslavimo naših prvih 20 godina karijere i podijelimo ljubav na Valentinovo.

Foto: Scena.hr