fbpx

Počeo show The Voice: Upoznajte kandidate!

HRT…

Bruna Oberan, Gordan Gregurović i Dino Purić imali su čast da im se okrenu svi mentori

The VoicePrva od ukupno 15 epizoda hrvatske inačice showa ‘The Voice‘ obilovala je sjajnim kandidatima koji su pokazali da izbor za titulu ‘Najljepšeg glasa Hrvatske’ neće biti nimalo lak. Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija trebaju od gotovo stotinu odličnih glasova odabrati po 12 pjevača koji će činiti njihov tim.
Prvu emisiju showa otvorio je zajednički nastup mentora koji su izveli poznati hit sastava OneRepublic, ‘Counting Stars’. U prvoj od pet emisija u kojima će se prikazivati audicije svi su kandidati izmamili osmjeh na licima mentora i zaslužili njihove pohvale, pa čak ih i rasplesali. Bruna Oberan, Gordan Gregurović i Dino Purić imali su čast da im se okrenu svi mentori. Odlične nastupe također su imali Božidarka Matija Čerina i Bojan Aleksovski kojima se okrenulo po dvoje mentora, a po jednog mentora svojim nastupima osvojili su Mateo Pilat, Karlo Cvetković, Valentina Trstenjak i Dora Vestić. Čak i kandidati koji nisu prošli na audiciji stavili su mentore u nedoumicu – okrenuti se ili ne – jer su pravo nastupa na audiciji dobili samo dobri pjevači, pa su o prolasku uistinu odlučivale nijanse. U prvoj emisiji Indira je za svoj tim odabrala troje kandidata, a Jacques, Tony i Ivan po dvoje.

The VoiceOvo je jedinstveni glazbeni show u kojem je najbitniji glas jer mentori tijekom audicija sjede u poznatim crvenim stolcima kandidatima okrenuti leđima i mogu ih procijeniti samo na temelju njihovog glasa i interpretacije. Ukoliko mentor smatra da je kandidat zadovoljio kriterije i ukoliko ga želi u svome timu, pritišće tipku ‘Moj glas’. U tom trenutku stolac se okreće i mentor prvi put vidi kandidata. Kada se okrene više mentora, kandidat je taj koji bira u čijem timu želi biti, pa se svaki mentor treba dobro potruditi kako bi pridobio kandidate koje želi i koje će za daljnje faze natjecanja pripremati uz pomoć svojih stručnih suradnika.

The VoiceDo iduće subote ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’ možete pratiti putem službene web stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu. Kako je ovo prvi projekt za koji HRT koristi sve svoje platforme, vijesti vezane za show također možete pratiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09:30 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija. Show se subotom navečer, osim na Prvom programu Hrvatske televizije, može pratiti i putem live streama na službenim stranicama showa.

Najljepši glas Hrvatske

The Voice – Najljepši glas Hrvatske‘ natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu ‘The Voice of…’,  u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.

Bruna OberanBRUNA OBERAN    Tim Indira
Bruna Oberan, 21-godišnjakinja iz Požege, studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Pjevanjem se, na poticaj oca glazbenika, počela baviti i prije nego što je s 9 godina upisala glazbenu školu, gdje je svirala klavir. U srednjoj školi pjevala je kao prateći vokal, a zatim i kao solistica u svojem bendu, s kojim je nastupala čak u dalekoj Kini, gdje su proveli mjesec dana. Među najdraže nastupe ubraja one s Big Bandom iz Požege.

Mateo PilatMATEO PILAT    Tim Jacques
Mateo Pilat ima 20 godina, dolazi iz mjestašca Karojba pokraj Motovuna i pohađa studij mediteranske poljoprivrede u Poreču. Glazbom se aktivno bavi otkad se s 10 godina kriomice prijavio na jedan festival. Do sada je sudjelovao na desetak festivala i snimio četiri autorske pjesme. Nastupa i s klapom Teran iz Trviža. Također, bavi se fotografijom.

Božidarka Matija ČerinaBOŽIDARKA MATIJA ČERINA    Tim Tony
Božidarka Matija Čerina, 29-godišnja Riječanka, magistrica je likovne pedagogije. Obožava izrađivati grafike, družiti se sa svojim psom i vježbati capoeiru. Pjevanjem se bavi od djetinjstva. Dosad je sudjelovala na festivalima kao što su Grobničke skale i Uskrs fest, a trenutačno nastupa s čak tri benda, od kojih u jednome pjeva na portugalskom. Među svoje glazbene uzore ubraja Olivera i Zoricu Kondžu.

Dino PurićDINO PURIĆ    Tim Ivan
Dino Purić, 25-godišnjak iz Daruvara, završava studij na Pravnom fakultetu i radi u očevu odvjetničkom uredu. Za glazbu ga je zainteresirala majka koja mu je kupovala prve kasete. Ističe da mu je glazba uvijek bila veliki oslonac. Dosad je bio u mnogo bendova, s kojima je izvodio različitu glazbu, a surađivao je i sa Željkom Bebekom. Ne želi se ograničavati u glazbi – voli sevdah, ali i glazbu Jeffa Buckleya, kojeg smatra uzorom.

Bojan AleksovskiBOJAN ALEKSOVSKI    Tim Tony
Diplomirani ekonomist Bojan Aleksovski ima 27 godina. Rođen je u Požegi, a živi u Rijeci. Glazbom se ozbiljno bavi već deset godina. Glas je usavršavao u jednom riječkom studiju, gdje je surađivao s Oljom Dešićem i snimio nekoliko autorskih pjesama. Nastupao je i na festivalima, među kojima se ističu makedonski izbor za pjesmu Eurovizije, Zlatne žice Slavonije i Ohrid Fest. Od glazbe najviše voli jazz i swing, a najveći uzor mu je Sinatra.

Karlo CvetkovićKARLO CVETKOVIĆ    Tim Indira
Karlo Cvetković, 21-godišnjak iz Creta pokraj Osijeka, dolazi iz obitelji glazbenika. Majka foklorašica i otac roker potaknuli su ga da ide u glazbenu školu, gdje je svirao harmoniku i klavir. Naučio je svirati i nekoliko tamburaških instrumenata. Pjevanjem se aktivno bavi već desetak godina. Nastupa kao solist, ali i kao član Tamburaškog sastava Lege iz Osijeka. Pjevački uzori su mu Pero Galić iz Opće opasnosti i Bono Vox iz benda U2.

Gordan GregurovićGORDAN GREGUROVIĆ    Tim Jacques
Gordan Gregurović dolazi iz Poreča. Ovaj 26-godišnjak, uz glazbu, bavi se tradicionalnim i uličnim kazalištem kao glumac, redatelj i scenarist. Pjevanjem se aktivnije počeo baviti tek pred dvije godine. Veliki glazbeni uzor mu je jedan od mentora, Jacques Houdek, i od početka želi biti dio njegova tima. Voli slušati i Tonyja Cetinskog te Freddieja Mercuryja, kojeg smatra najboljim vokalom ikad.

Valentina TrstenjakVALENTINA TRSTENJAK    Tim Ivan
Valentina Trstenjak, 20-godišnja Splićanka, dolazi iz obitelji glazbenika. Posljednjih godinu dana članica je benda s kojim je prošla cijelu Hrvatsku. Iako voli rad s takvom vrstom sastava, voljela bi se profilirati kao R’n’B i pop pjevačica. Glazbeni uzori su joj Aretha Franklin, Beyoncé, Josipa Lisac i Dino Dvornik, a voli slušati i pjesme Ive Robića te Vice Vukova.

Dora VestićDORA VESTIĆ    Tim Indira
Dora Vestić, 19-godišnja Osječanka, studentica je glazbene pedagogije na Glazbenoj akademiji. Osim klasične, voli i modernu glazbu, posebice jazz. Željela bi studirati jazz-pjevanje. Bila je članica zbora, učila je solopjevanje u glazbenoj školi, a zna svirati violinu, klavir i tamburu. Osim jazza, najviše voli izvoditi rock. Pjevačice kojima se divi su Nina Simone i Etta James.

Foto: Dario Najvro za HRT