fbpx

Predstava Višnjik iz produkcije Drame HNK Zagreb u Puli!

INK Gradsko kazalište…

VišnjikNa programu INK Gradskog kazališta Pula za nedjelju, 25. svibnja u 20,00 sati je predstava Višnjik autora Antona Pavlovića Čehova iz produkcije Drame HNK Zagreb. Režiju potpisuje Vito Tuefer, a u glumačkoj podjeli su: Alma Prica, Iva Mihalić, Ana Begić, Milan Pleština, Dušan Bućan, Franjo Kuhar, Danko Ljuština, Lana Barić, Ljubomir Kerekeš, Dora Lipovčan, Goran Grgić, Zvonimir Zoričić, Ivo Gregurević, Žarko Potočnjak.
Nakon mnogo godina u inozemstvu, osiromašena ruska plemkinja s preostalom obitelji vraća se na svoje imanje. Uz stara prijateljstva i tužne uspomene, ondje zatječe i dugove koje više ne može otplaćivati. Imanje s čuvenim višnjikom prodaje se na dražbi, a obitelj nema ni novca ni poslovne snalažljivosti za spas svojih posjeda. Promatrajući godine i generacije kako odlaze u nepovrat, rascvali višnjik ispraća jednu obitelj kako bi nestao zajedno s njom.
Posljednja drama Antona Pavloviča Čehova napisana je kao komedija, djelomice čak i farsa, ali već je na moskovskoj praizvedbi 1904. u režiji slavnog Konstantina Stanislavskog bilo jasno da Višnjik skriva i duboko tragične nijanse sudbina svojih likova. Nerazmjer ideala i kapitala, iluzija i činjenica te potraga za ljubavi, sjećanjem i zaboravom, Višnjik čine jednom od najuzbudljivijih drama 20. stoljeća.

Foto: Press