fbpx

Besplatno: Vikend tečaj i radionice za buduće roditelje

Zagreb…

Besplatno, Vikend tečajU organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce 17. prosinca 2016. godine održati će se ‘Vikend tečaj i radionice za buduće roditelje i roditelje s djecom‘ u Albaharijevoj 2, u Zagrebu.
Za vrijeme trudnoće i priprema za porođaj buduća majka i otac postupno se pripremaju za novo razdoblje svog života i ulogu roditelja. Pred njima je velika promjena – preuzimanje uloge roditelja. Iščekivanje dolaska Vaše bebe često prate i mnoga pitanja poput:
Hoće li porod dobro proći? Kako ćemo se snaći u ulozi roditelja? S kojim ću se izazovima suočiti u prvim godinama djetetova života, kakvi ćemo biti roditelji? Što ako se moj partner i ja budemo razlikovali u stilu odgoja?…
Na tečaju će budući roditelji i mladi roditelji na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva u bračnoj zajednici te se osposobljavati za usvajanje osnovnih i dokazanih postavki i postupaka za kvalitetan odgoj i razvoj sretne, uspješne i zrele djece.

Tečaj je besplatan za polaznike. Sufinanciraju ga Grad Zagreb (Gradski ured za zdravstvo).
Radionicu vodi dipl. psihologica i dipl. soc. radnica Maria Tomić Preiner. Tečaj obuhvaća neka od sljedećih područja:
• međusobnu potporu partnera tijekom trudnoće i poroda
• izazovi dolaska novog član obitelji, velika učestalost te rizici i prevencija postporođajne depresije
• uloga majke, uloga oca i međusobni odnos partnera/roditelja
• razumijevanje fizičkog i psihološkog razvoja djeteta, pristupa odgovornog roditeljstva te kako odgojiti dijete u sretnu, uspješnu i zrelu mladu osobu
• dodatno usavršavanje partnerskih vještina budućih roditelja i stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa
• kako biti sretan roditelj i važnost brige pojedinca o sebi, preduvjeti za izgradnju poticajne obitelji

Prijave i održavanje:
Tečaj za buduće mame i tate održat će se 17.12.2016. godine od 17:00 do 20:00 sati u Albaharijevoj 2, Zagreb.

Grupa polaznika se popunjava redoslijedom prijava. Prijave za sudjelovanje možete poslati na: [email protected] ili na telefon 01/383 78 73.

Foto: Press