fbpx

Besplatni tečaj za buduće mame i tate

Zagreb…

Besplatni tečaj

Besplatni tečajZa vrijeme trudnoće budući roditelji se pripremaju za novo razdoblje svog života i novu životnu ulogu. Pred njima je velika promjena koju često prate i mnoga pitanja poput: Hoće li porod dobro proći? Kako ću se snaći u ulozi roditelja? S kojim ću se izazovima suočiti u prvim godinama djetetova života? Kakvi ćemo biti roditelji? Što ako se moj partner i ja budemo razlikovali u stilu odgoja?
Odgovore na ova i slična pitanja dobit ćete na tečaju za buduće roditelje: ‘Spremni za ulogu mame i tate’ kojeg već nekoliko godina uspješno organizira i provodi Centar za edukaciju i savjetovanje ‘Sunce’. Kroz ovaj tečaj budući roditelji će na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva.
Tečaj je besplatan za polaznike. Sufinanciraju ga Grad Zagreb (Gradski ured za zdravstvo ) i Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Tečaj obuhvaća neka od sljedećih područja:
– Briga za čedo i njegov optimalan razvoj u maternici te međusobna potpora partnera tijekom trudnoće i poroda
– izazovi dolaska novog člana obitelji, velika učestalost te rizici i prevencija postporođajne depresije
– nove uloge – uloga majke, uloga oca i međusobni odnos partnera/roditelja
– razumijevanje fizičkog i psihološkog razvoja djeteta, pristupa odgovornog roditeljstva te kako odgojiti dijete u sretnu, uspješnu i zrelu mladu osobu
– dodatno usavršavanje partnerskih vještina budućih roditelja i stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa, kako biti sretan roditelj i važnost brige pojedinca o sebi, preduvjeti za izgradnju poticajne obitelji.
Prijave i informacije:
Prijave na tečaj za buduće mame i tate primaju se do 1. studenog 2015. godine, pri čemu se grupa polaznika popunjava primarno redoslijedom prijava. Očekivani početak tečaja predviđen je 12.studenog 2015. godine.
Prijave za sudjelovanje na tečaju možete poslati na info@ti-si-sunce.hr ili se prijavite telefonom na broj 01/383 78 73.
*Napomena: Ukoliko iz određenog razloga niste u mogućnosti sudjelovati na radionicama neposredno na istim možete sudjelovati on line samo to navedite u svojoj prijavi.
Teme radionica u sklopu tečaja su:
“Izazovi dolaska novog člana obitelji” 12.11.2015., „Koji će biti naš roditeljski stil kada postanemo roditelji” 19.11.2015., „Dinamika partnerskih odnosa u trudnoći i nakon poroda” 26.11.2015., „Postporođajna depresija – kako prepoznati znakove i kada zatražiti pomoć” 3.12.2015., „Prepoznavanje plača moje bebe” 10.12.2015.

Foto: Press