fbpx

Bruno Mičetić trio – Vrhunski glazbenici ovog prosinca u vašem gradu

Očekuju vas odlična atmosfera i svjetski jazz standardi, Bruno Mičetić trio

Bruno Mičetić trio u prosincu kreće s mini turnejom po hrvatskim gradovima, a nastupat će od kazališta do kultnih mjesta za ljubitelje jazza.

Bruno Mičetić trio

Uz Brunu, kao trio nastupaju vrhunski glazbenici Vladimir Kostadinović i Joe Kaplowitz, a u a na nastupu u Varaždinu pridružit će im se još jedan vrhunski glazbenik – Ratko Divjak.
Na nastupima BM tria očekuju vas standardi svjetske jazz glazbe, kao i autorske skladbe s funky prizvukom.

Bruno Mičetić Trio ili skraćeno BM Trio inače je snimio prvi studijski jazz album na ovim prostorima: Phantoms Whisper, u izdanju Dallas Recordsa.

S nastupima kreću na Delničkoj Adventskoj bajci 10.12., a nastavljaju 14.12. u HNK Varaždin, potom 16.12. u KC Osijek, a dan kasnije u kultnom zagrebačkom jazz klubu Bacchus. Zadnja točka ove mini turneje je 18.12. u Voodoo baru Sisak.

I ako niste neki poklonik ovog glazbenog stila., ovaj vrhunski trio osvojit će vas s izuzetno impresivnom prezentacijom, jer ovi izvođači ne kriju strast prema old school jazz-u (be bop, mainstream jazz) te fusion jazz – rock izričaju.

Uz sjajnu instrumentalnu virtuoznost, snalažljivost, sklonost iznenadnoj improvizaciji uz neporecivu kvalitetu i snažan instrumentalni izričaj uživat ćete cijelu večer.

Bio – Bruno Mičetić trio

Joe Kaplowitz profesionalno je počeo nastupati već s 15 godina u Washingtonu, a diplomirao je glazbu na Državnom sveučilištu Youngstownu. Od 1999. godine vodio je jazz grupe u nastupima u Bijeloj kući i na glazbenim prostorima poput Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues, nakon čega je živio i svirao u New Yorku.

Trenutačno svira klavir, piše i aranžira za orkestar Hrvatske radiotelevizije, svira trubu u Simply Brass Quintetu i vodi orguljaški trio Joe Kaplowitz Trio.

Vladimir Kostadinović je bubnjar koji je diplomirao na University for Musik and the Performing Arts u Grazu a od tada je surađivao s eminentnim imenima iz svijeta jazza, te je dobitnik nagrade Tuscia in jazz 2008 Jimmy Woode competition.

Legendarni bubnjar Ratko Divjak rodom je iz Osijeka, a široj publici poznat je kao član Osječkih Dinamita te legendarne rock skupine Time. Dobitnik je Porina za životno djelo te višegodišnji član big benda RTV Slovenije.

Foto: Press – Bruno Mičetić trio