fbpx

CeKate: Kako se piše scenarij za serije velikih formata!

Scenaristička radionica…

scenarijKako pisati scenarij za telenovelu ili sapunicu naučit će svi koji se 19. veljače 2015. godine pridruže scenarističkoj radionici koju organizira Centar za kulturu Trešnjevka. Voditeljica Diana Pečkaj Vuković, autorica četiri hrvatske telenovele (Ljubav u zaleđu, Sve će biti dobro, Dolina sunca i Pod sretnom zvijezdom) podijelit će s polaznicima svoje veliko iskustvo i prenijeti vam sve tajne ovog specifičnog televizijskog žanra.
Naučite osnove i pravila rada na scenariju televizijskih serija velikih formata; telenovela, sapunica i dnevnih drama. Na našoj intenzivnoj trodnevnoj radionici saznajte kako se od početne ideje razvija i strukturira priča, osmišljavaju likovi i njihovi odnosi, kako se pišu scenoslijedi, scenariji za epizode, dijalozi i replike… Saznajte kako funkcionira scenaristički tim velikih serija i još mnogo sasvim praktičnih stvari o samom poslu…
Radionica je namijenjena amaterima ali i piscima s iskustvom i dramaturškim obrazovanjem. Ovo je prilika da steknete specifično znanje koje će vam omogućiti da se okušate kao samostalan autor/ica ili se spremno uklopite u scenarističke timove velikih televizijskih serijala.
Najuspješniji polaznici dobit će mogućnost suradnje s voditeljicom na njezinim budućim projektima.

Raspored:
četvrtak, 19.2.2015. od 17.00 do 21.00 sati
petak, 20.2.2015. od 17.00 do 21.00 sati
subota, 21.2.2015. od 10.00 do 13.00 sati
Cijena: 1.000 kuna
Maksimalan broj polaznika: 12

Foto: Press