Četiri zlatne medalje za Factumove filmove u Beogradu!
Piše: redakcija On 2 tra., 2015 At 09:33 AM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Festival…

GoliSvečanim proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada u velikoj sali Doma sindikata završen je Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma. Na 62. festivalskom izdanju koje je održano od 23. do 29. ožujka film Goli osvojio je nagradu publike, a redateljica Tiha K. Gudac nagrađena je Zlatnom medaljom za režiju. Tatjana Božić i Alexander Goekjian osvojili su Zlatne medalje za scenarij filma Ljubavna odiseja, a Zlatna medalja za najbolju produkciju dodijeljena je Nenadu Puhovskom.
Goli Tihe K. Gudac, kojim je otvoren BFKDF i Ljubavna odiseja prikazani su u regionalnoj konkurenciji Vidici u kojoj je o nagradama odlučivao žiri u sastavu: filmska kritičarka Dubravka Lakić, filmska montažerka Snežana Ivanović te redatelj i producent Mladen Đorđević.
Žiri je dodijelio nagradu Tihi K. Gudac za izuzetan spoj važne, a skrivene povijesne teme i duboke i emotivno snažne intime, uz spajanje arhivskog materijala i potresnih ispovjesti žrtava.

zlatna medaljeTatjanu Božić i Alexandra Goekijana žiri je nagradio za scenarij filma Ljubavna odiseja, humorističnog i nemilosrdnog prikaza ljubavnog života redateljice Tatjane Božić.
Za producentsku odvažnost u filmovima Goli Tihe K. Gudac, Ljubavna odiseja Tatjane Božić i Prolaz za Stellu Ljiljane Šišmanović, nagradu za najbolju produkciju žiri Vidika dodijelio je osnivaču i direktoru Factuma, producentu Nenadu Puhovskom.
Svi nagrađeni filmovi prikazani su u regionalnoj konkurenciji, a na festivalu je u revijalnom programu prikazan i dokumentarac Djeca tranzicije Matije Vukšića.

Foto: Press

comment closed