fbpx

“Chef’s Park” – otvoren gastro događaj do 11. 9

 “Chef’s Park” – gastro avantura za ljubitelje street food hrane

Zrak Rougemarin parka obilovao je mirisima kuhinja iz različitih dijelova svijeta, a svi toliko različiti imali su jednu zajedničku stavku – kreirale su ih ruke domaćih, afirmiranih chefova.

Otvorenje gastro koncepta „Chef’s Park“ kroz jela poznatih hrvatskih restorana vrvjelo je ugodnom atmosferom skromnog vrta savršenog za popodnevni bijeg od gradske gužve.

Kulinarska zabava objedinila je jela šestero majstora kuhinje – Marina Medaka (Rougemarin), Maria Mihelja (El Toro), Stjepana Vukadina (Il Ponte), Roberta Hromalića (Le Kolač), Vida Nikolića (Tori) te Maria Mandarića. Koncept događaja prilagođen je street food formatu u kojem se chefovi izražavaju kroz svoje specijalitete.

– Kao i na dan otvorenja, očekujem da će i sljedećih dana biti odlično i dosta posjećeno pošto već dugo nije bilo nikakvog kulinarskog festivala. Ugodan je ambijent, tako da mislim da je i to ljudima interesantno. Najbolje na ovakvim festivalima je to što posjetitelji mogu pojesti nešto restoranske kvalitete po povoljnijim cijenama – objasnio je chef Nikolić.

 

Raznovrsna ponuda jela i pića tematski je osmišljena, tako da će svakoga dana do zatvaranja prevladavati specifična vrsta hrane. S obzirom na to, može se naći za svakog po nešto. Ako ste došli punog želuca, na šanku se mogu pronaći raznovrsna pića uz koja će te uživati u opuštajućem ambijentu starog parka Tvornice žarulja, sadašnjeg Rougemarin Parka.

– Očekujemo da ovaj događaj bude spoj preko 20 jela na jednom mjestu koje možete probati i  degustirati. Voljeli bismo da ljudi probaju od svakoga po nešto jer ima hrane sa svih strana svijeta. ‘Chef’s Park’ podloga je za razvoj novih jela street food formata pa je to vizija koju imamo za dalje – kazao je chef Medak.

Osim gastro dijela večeri, otvaranju događaja pogodovale su opuštajuće, ali snažne note poznate grupe Vatra koja je svojim nastupom zapalila večer. Glazba u spoju s gastro delicijama oduševila je posjetitelje, uz sitne zamjerke.

-Drago mi je što u Zagrebu postoje ovakvi eventi. Super mi je što tu mogu osobno upoznati i vidjeti chefove koji kuhaju hranu za nas. Ponuda mi je super, a najviše mi se svidio Tori i njihov simpatičan chef koji mi je osobno objasnio što sadrži svako pojedino jelo koje on priprema – ispričala je posjetiteljica Mia.

-Ima jako malo pa skoro i ništa veganske i vegetarijanske ponude na ovom događaju. Stoga bih i ja pohvalio restoran Tori koji je imao jako ukusan vege obrok. Za ostale restorane, na žalost, ne mogu reći ništa, ali atmosfera u parku je odlična – dodao je posjetitelj Luka.

Kulinarski događaji i druženja imaju i posebnu važnost za ugostitelje. Iako su ovakvi slični pothvati i prethodnih godina bili uspješni, ovogodišnji “Chef’s Park” trajat će duže i imati raznovrsniju ponudu.

-Mi chefovi međusobno ćemo se povezati, upoznati i napraviti nešto zajedničko. Bilo bi mi drago da se ovo nastavi jer street food hrana je za sve generacije! Dostupna je svima, zabavna i lagana za jesti. Dobrodošli su svi koji vole dobru glazbu, dobru zabavu i naravno hranu – rekao je chef Mihelj.

Stoga, svratite do “Chef’s Parka” do 11. rujna svakim radnim danom od 17 do 23 sata, a vikendom do ponoć. Iskoristite kraj zagrebačkog ljeta za druženje u bezbrižnom ugođaju i glazbi. Kulinarski i glazbeni program koji slijedi pogledajte u najavi, a za detaljnije informacije posjetite Facebook i Instagram stranicu Rougemarin Parka.

Foto: Portal Scena.hr – Anđela Bučić