fbpx

11. i 12. rujna održat će se 13. ZeGeVege festival!

Zagreb…

Prijatelji životinja najavljuju hrvatsku Veganmaniju – 13. ZeGeVege festival

ZegeVegeU samome srcu Zagreba, na Trgu bana Jelačića, u petak 11. rujna od 8 do 21 sat i 12. rujna 2020. od 8 do 20 sati, svi će moći uživati u jedinstvenom, edukativnom i zabavnom, 13. po redu ZeGeVege festivalu održivog življenja u organizaciji udruge Prijatelji životinja.
Ovogodišnji ZegeVege festival zasjat će u punom sjaju istodobno poštujući sve propisane protuepidemijske mjere. S ciljem educiranja javnosti o važnosti prelaska na biljnu prehranu i održivog življenja, posjetitelje ZeGeVegea dočekat će brojni izlagači biljne hrane, ekoproizvoda, kozmetike koja nije testirana na životinjama, štandovi s različitom literaturom i mnogi drugi, kao i restorani s ponudom ukusnih veganskih jela za sve one koji se odmah požele počastiti.
Kao i svake godine, ZeGeVege festival ponudit će i zanimljiva predavanja s korisnim informacijama i inspirativne edukativne radionice o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja.
ZegeVegePrijatelji životinja pozivaju sve da ih posjete tijekom ove dvodnevne veganske oaze koja se, kao međunarodna manifestacija Veganmania, osim u Zagrebu, održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. Ovo je odlična prilika za sve da se pridruže borbi za spašavanje životinja i protiv zagađenja planeta Zemlje istodobno čineći dobro svojemu tijelu i zdravlju triput dnevno za vlastitim stolom.
Cilj ZeGeVege festivala je da na zabavan i pristupačan način educira građane o problemima 21. stoljeća uzrokovanima iskorištavanjem prirode i životinja te da promiče način življenja koji dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu, miran suživot svih bića na Zemlji i prevenciju i suzbijanje raznih bolesti.
Kao odlična najava ZeGeVege festivala bliži se Dan biljnih mlijeka koji se obilježava 22. 8. 2020. diljem svijeta s ciljem promocije raznovrsnih biljnih napitaka i drugih biljnih mliječnih proizvoda i njihova pozitivnog utjecaja na ljude, životinje, zdravlje i okoliš. Dan biljnih mlijeka obilježavaju i proizvođači, restorani, kafići, pizzerije i trgovine, prvenstveno poboljšanjem i moderniziranjem svoje ponude.

Foto: Press