Dan Europske Amazone: Osijek, Varaždin, Vukovar…
Piše: redakcija On 10 srp., 2015 At 10:00 AM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

WWF…

Dan Europske AmazoneU nedjelju, 12. srpnja 2015. godine od 12,00 sati na gradskim plažama Osijeka, Varaždina, Križnice, Vukovara i Legrada obilježiti će se ‘Dan Europske Amazone‘. Treću godinu za redom nevladine organizacije koje se bave zaštitom rijeka, posebice Mure, Drave i Dunava, obilježavaju ‘Dan Europske Amazone’. Nastao kao produkt WWF-ovog projekta stvaranja prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, ‘Dan Europske Amazone’ slavi ljepotu zdravih rijeka i ističe prirodne vrijednosti budućeg prekograničnog rezervata koji se proteže kroz Austriju, Hrvatsku, Mađarsku, Srbiju i Sloveniju. Svečanosti se ove nedjelje organiziraju na čak pet hrvatskih plaža, a veliko finale svugdje će biti obilježeno u 15,00 sati, tradicionalnim ‘Velikim skokom’ u sve tri rijeke.
U nedjelju točno u 15,00 sati tisuće Europljana će istovremeno skočiti u glavne europske rijeke i jezera, te time pokazati svoju potporu za zaštitu i poboljšanja stanja europskih rijeka.
Osim ‘Velikog skoka’, lokalni partneri će na pet lokacija diljem Hrvatske organizirati i razne druge aktivnosti: od kanu regata i raftinga do prezentacije lokalnog folklora i edukacijskih aktivnosti.

Foto: Press

comment closed