fbpx

Festival Hairstyle News u Rijeci!

Vjesnik proljeća…

Hairstyle NewsUz prvo proljetno sunce i toplinu, sada već tradicionalni vjesnik proljeća Hairstyle News festival ove će godine, po prvi puta, posjetiti Rijeku. Opće je poznato kako ženi malo toga treba više od odličnog frizera, a samo najbolji od njih će 22. i 23. ožujka predstaviti nove frizerske trendove u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.
Podizanje frizerske struke na višu razinu i edukacija frizera primarni su ciljevi ovog festivala, a organizatori su i ove godine pripremili vrhunski program koji se sastoji od poslovnih, stručnih i Look&Learn seminara, večernjeg programa i izložbeno promotivnog dijela. Zainteresirani profesionalci će na pet poslovnih seminara moći dobiti odgovor kako unaprijediti poslovanje pomoću uspješnog brandiranja, društvenih mreža te web i mobilnih aplikacija, a na osam stručnih show nastupa bit će im predstavljene inspiracije za trendove sezone proljeće/ljeto 2014. Nova Essential Looks STYLE-TEC kolekcija za nadolazeću sezonu kombinira moderno sa opuštenim čime se ističe forma i struktura kose, te širok spetkar boja. Možemo reći da do izražaja dolazi kreiranje individualnih stilova. Tako danas na ulicama možete vidjeti različite dužine kose u kombinaciji s asimetrijom, kratkim šiškama i pastelnim nijansama. Novost iz Schwarzkopf Professionala za ovo proljeće/ljeto su metalik nijanse koje će isporučiti moderan, profinjen i jedinstven izgled. Hairstyle NewsGledajući cjelokupnu sliku, ovu godinu možemo nazvati godinom kreativnosti i izražavanja osobnog stila kroz boju i styling kose. –osvrnuo se na nadolazeće trendove Schwarzkopf Professional edukator, Marko Zirdum. Iz 4look akademije preporučuju nam Sticky Meches – ljepljive papirnate trake kojima se dobiva popularni efekt prirodnog preljevanja  jačih i nježnijih kontrasta. Prošlost su pramenovi s prugastim izgledom, a napokon smo dobili efekt boje kose, koji je sve popularniji u Hollywoodu. Imamo slobodu kreirati vlastitu tehniku, izgled sjena – pramenova i dubinu tonova. Posebnost ovog efekta leži u nježnom stapanju pramenova i osnovne boje čime se postiže toliko željeni prirodni izgled koji licu daje svježinu, toplinu i mekoću. ZGAT Academy donosi nam REALFAKE kolekciju – tradicionalnost i klasiku radikalno preoblikovane u naizgled kaotične oblike nazvane Iracionalna struktura. Nose se sve dužine i teksture, a naizgled prirodnim bojama dodaju se detalji, koji donose posebnu razigranost i živahnost oblicima i kosi. Keune na Hairstyle News festival dolazi s kolekcijom The Soft Touch, u kojoj prevladavaju meke, pastelne i karamel nijanse. Nova kolekcija sjeća na vječnu eleganciju i ljepotu te nevinu mladost, a fokusira se na blagost i mirnoću. Kolekcija Revlon Professionala Yes I do plijeni perfekcijom i emocijama, kroz koje će svaka žena moći doživjeti svoju priču iz bajke, a mladenke će se na poseban dan predavati ovoj posebnoj kolekciji.
U sklopu festivala, održat će se i okrugli stol pod nazivom: Obrazovanje za stjecanje frizerskih kvalifikacija: jučer – danas – sutra!, na kojem će uvaženi gosti iz Hrvatske i Slovenije predstaviti trenutno stanje u hrvatskim srednjim frizerskim školama, slovenska obrazovna iskustva, te će proanalizirati eventualne mogućnosti za promjene i poboljšanja. Veliki broj zainteresiranih zasigurno će privući i show program Večer s frizerskim ikonama koji će se 22. ožujka održati na velikoj pozornici u sklopu večernjeg programa. Svaki od sedam frizerskih velikana predstavit će se 15-minutnim nastupom s jednim modelom na kojem će demonstrirati svoje frizersko umijeće. Ovu kremu frizerske struke čine Amir Bečirević i Mila Višnjić iz Zagreba, Aleksandar Demić i Ratko Šobota iz Beograda, Mihaela Žavbi iz Ljubljane,  Mehmed Šabić iz Sarajeva te Zoran Vukčević iz Podgorice.
Zbog svoje korisnosti u edukaciji frizera, te samim time i razvoja frizerske struke, festival ima preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, isto kao i Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore.

Foto: Press