Sastojci:
1kg goveđeg mesa
2 žlice brašna
2 veće mrkve
1 glavica crvenog luka
1 glavica bijelog luka
Rajčica u konzervi
Mala žličica paprike crvene (blage) mljevene
Malo mljevenog crnog bibera
1 žlica vegete, sol,ulje peršinov list
Priprema:
Na ulju propržiti sjeckani luk, dodati mrkvu sjeckanu ili mljevenu. Dodati meso isječeno na kocke te dinstati dok ne upije sav sok. Dodati brašno, miješati 1-2 minuta. Dodati bijeli luk sjeckani, mljevenu papriku, za začin list lovora, paradajz. Uliti vruću vodu, posoliti i povremeno promiješati. Kuhati dok meso ne omekša. Na kraju po potrebi gulaš začiniti, dodati sjeckan peršinov list. Može se dodati mljevene ljute paprike ko voli pikantno.
Tjestenina:
Za pripremu domaće tjestenine upotrijebite pšenično glatko brašno i jaja. Jaja umiješajte u brašno vilicom uz dodatak vode i po želji malo ulja. Umijesite čvrsto tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite neka malo odstoji. Tijesto tanko razvaljajte drvenim valjkom. Tanko razvaljano tijesto višenamjenskim kuhinjskim nožem podijelite u više dijelova i posušite. Zatim dijelove tijesta stavite jedan na drugi, presavijte ih pa režite na tanke rezance oviso o debljini kakvu želite. Napola prosušene dijelove tijesta pospite brašnom, presavijte ih i narežite na šire rezance. Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi i poslužite kao prilog gulašu.
Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Županović