fbpx

Slobodno kretanje unutar Grada Zagreba i Zagrebačke županije

HZJZ…

Slobodno kretanje unutar županija

kretanjeNa temelju prijedloga zaprimljenih od strane županijskih stožera, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku od ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta za više županija.
S obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, što znači da se stanovnici Zagreba i Zagrebačke županije od sada mogu bez e-Propusnice kretati unutar Zagrebačke županije i Zagreba. Ako navedeni stanovnici trebaju putovati izvan Županije i Zagreba, za to će trebati e-Propusnicu.

Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka donijete su i za:
Vukovarsko-srijemsku županiju
Brodsko-posavsku županiju
Virovitičko-podravsku županiju
Bjelovarsko-bilogorsku županiju
Koprivničko-križevačku županiju
Međimursku županiju
Karlovačku županiju
Primorsko-goransku županiju (napomena: Odlukom se omogućuje kretanje bez propusnica unutar tri područja Primorsko-goranske županije: Primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara)
Zadarsku županiju
Splitsko-dalmatinsku županiju (napomena: za otoke ostaju na snazi prethodne mjere uz iznimku da na samom otoku za prelazak iz jedne u drugu administrativnu jedincu nije potrebno posjedovanje e-propusnice)

Za ostale županije čekaju se službene odluke.

Izvor: HZJZ/koronavirus.hr
Foto: HZJZ/koronavirus.hr