fbpx

Ekskluzivno: Domenico Vacca u Hrvatskoj – o suradnji s Ivanom Trump i Lupinom

Za Scena.hr…

Lupino je jedinstven. Njegov rad, spoj više različitih materijala te izgled, posebno skulptura ‘Fire women’ i ‘Love soldier’, me podsjeća na rad velikog i istaknutog talijanskog umjetnika Ignazia Jacomettia, hvali dizajner Domenico Vacca

Domenico Vacca, Eleonora PieroniDomenico Vacca je u društvu svoje djevojke Eleonore Pieroni privatnim zrakoplovom jučer stigao u Hrvatsku. Dizajner svjetskog glasa i vlasnik ekskluzivnog kluba, galerije i trgovina na križanju 15. i 55. ulice u New Yorku posjetio je bliskog prijatelja, našeg istaknutog umjetnika Stephana Lupina, koji se trenutno nalazi u Zadru.
Domenico je u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr otkrio da je prvi put posjetio Zadar. Ističe da je oduševljen gradom te dodao kako je prijašnjih godina posjetio Split, Dubrovnik i Hvar. Lupino u samom predvorju galerije The Domenico Vacca izlaže jednu od svojih najpoznatijih skulptura ‘Fire Women‘ iz opusa Lupinizam.
Domenico Vacca, Eleonora Pieroni, Stephan Lupino– Domenico Vacca je u dizajnu odjeće isto što i Ferrari u svijetu automobila. Zaslužan je za dizajn odjeće mnogih zvijezda kao što su Glenn Close, Jeremy Piven, Denzel Washington, Dustin Hoffman…, a činjenica da je moja skulptura izložena u galeriji The Domenico Vacca i da je mogu vidjeti mnogobrojni posjetitelji, čini me ponosnim i sretnim – rekao je Lupino za portal Scena.hr.
Podsjetimo, Domenico Vacca je u svibnju prošle godine otvorio ekskluzivni klub The Domenico Vacca, Eleonora Pieroni, Stephan LupinoDomenico Vacca na križanju 15. i 55. ulice u New Yorku. A čast da u galeriji ima izložene radove iz opusa Lupinizam pripala je i našem istaknutom umjetniku Stephanu Lupinu.
– Zadar me jako oduševio zbog svoje kulturne baštine, a ono što me posebno oduševilo je to da mladi ljudi imaju odličan osjećaj za stil – pohvalio je Domenico.
Osvrnuo se i na Lupina i na njegov rad.
– Lupino je jedinstven. Njegov rad, spoj više različitih materijala te izgled posebno skulptura ‘Fire women’ i ‘Love soldier’ me podsjeća na rad velikog i istaknutog talijanskog umjetnika Ignazia Jacomettia. Ponovno napominjem, Lupino je jedinstven umjetnik u svijetu – zaključio je Domenico.
Za portal Scena.hr u ovom ekskluzivnom razgovoru Domenico je otkrio kako će možda u budućnosti proširiti svoj posao i u Hrvatskoj te kaže da ima i veliku želju posjetiti Zagreb.

Domenico Vacca, Eleonora Pieroni, Stephan Lupino
Domenico je veliki prijatelj Ivane Trump s kojom već 15 godina poslovno surađuje. Brine se o njezinom stilu. No ove godine Domenico će se brinuti za svako pojavljivanje Ivane Trump u javnosti, a povod su njezini memoari ‘Raising Trump‘ koji izlaze u rujnu. Ivana u memoarima opisuje kako je bilo odgajati djecu sadašnjeg predsjednika Amerike Donalda Trumpa.

Foto: Stephan Lupino priv. album
Fotogalerija: 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”745″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”91″ thumbnail_height=”68″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]