fbpx

Nagrađivana BBC-jeva serija Luther od petka na TV

Zagreb…

HRT 29. ožujka na HRT2 počinje prikazivati izvrsnu BBC-jevu seriju Luther

LutherBritanska glumačka zvijezda Idris Elba u ovom napetom i domišljatom psihološkom trileru kroz 6 epizoda donosi priču o inteligentnom, ali emocionalno impulzivnom policajcu Lutheru. Za njega je njegova profesija više poziv nego posao. Svoju ideju moralnog poretka slijedi koliko i pravila i kodekse kaznenog zakona. Vidjet ćemo kako se Luther suočava s nizom psiholoških duela između lovca i lovine, grabežljivca i plijena. Upoznat ćete njegovu sposobnost za nasilje, ali i dobrotu; njegovu iznenadnu ranjivost i nevjerojatni vizionarski um. Otkrit ćete zašto ga je supruga ostavila zbog drugog muškarca i zašto kod svojih kolega često izaziva čuđenje i osjećaj strahopoštovanja.
LutherNo kako se intenzitet njegovih uvjerenja spaja sa žestinom njegovih strasti, postavlja se pitanje je li Luther na strani dobra ili čovjek koji srlja u samouništenje. Lutherova osoba od povjerenja je Alice, njegova zakleta neprijateljica i prelijepa višestruka ubojica koja mu otpočetka izmiče i s kojom se s vremenom upušta u ubojito nadmudrivanje. No, kako ulozi postaju sve viši i osobniji, Lutherov samotnjački put vuče ga na sam rub iskušenja. Hoće li se njegovi osobni demoni pokazati jednako opasnima kao i kriminalci koje lovi?
Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta. Serija je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija.
U glavnim su ulogama: Idris Elba (Luther), Ruth Wilson (Alice Morgan), Steven Mackintosh (Ian Reed), Indira Varma (Zoe Luther), Paul McGann (Mark North), Saskia Reeves (Rose Teller) i Warren Brown (Justin Ripley).
Prvu epizodu izvrsne BBC-jeve serije Luther gledajte u petak 29. ožujka na Drugom programu (HRT – HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 22.10 sati.

Foto: Press