fbpx

Vladimir Jovanović novi je trener KK Cibona

Jako mi je drago što sam došao i što sam dobio priliku raditi ovdje, rekao je Vladimir Jovanović

– Drago mi je što ste došli u ovolikom broju i pored ove situacije s COVID-19 virusom i to je već pokazatelj da je ovo jako važno jer je Cibona veliki klub. Jako mi je drago što sam došao i što sam dobio priliku raditi ovdje. Svjestan sam povijesti kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznjedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim svoj maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili pred nas. Želim se zahvaliti bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju poslije 2 pobjede. Nadam se da ću nastaviti s dobrim radom. Moja osobna ambicija bi bila da u ove vitrine donesem još pokoji trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju tih mladih igrača. Apsolutno sam upoznat s njihovom kvalitetom i mislim da ima prostora za njihov napredak. Jedan od velikih motiva mog dolaska je sigurno bio rad s tim mladim igračima – rekao je novi trener Vladimir Jovanović.

Vladimir Jovanović

U VIP salonu KC Dražen Petrović održana je konferencija za medije povodom predstavljanja novog trenera seniorskog sastava i najave četvrtfinala Kupa ”Krešimir Ćosić”. Trener prve ekipe je Vladimir Jovanović. Vjernost Klubu je potpisao na dvije i pol sezone.

Vladimir Jovanović je najmlađi trener u ABA ligi i ujedno jedan od najtalentiranijih mladih trenera na ovim prostorima kojem je ‘forte’ upravo rad s mladim igračima, što je jedan od glavnih razloga zašto je pozvan na zagrebačku klupu. U sustavu FMP-a je bio od 2012. godine prvo kao pomoćni trener, da bi od ljeta 2017. godine do prosinca 2020. obnašao funkciju prvog trenera. Kao pomoćni trener srpske seniorske reprezentacije angažiran je od prosinca 2019. godine.

Trener Jovanović se s ekipom susreo na sinoćnjem i jutarnjem treningu, a svoj debi će imati već sutra u četvrtfinalu Kupa kada će Cibona u Draženovom domu ugostiti Adria Oil Škrljevo s početkom u 18.00 sati.

Foto: Press – KK Cibona