Jelena Veljača: Režija Paola Magellija je uvijek poseban doživljaj

Gavella…

Producentica i scenaristica bila je na premijeri kazališne predstave ‘Malograđani’ Maksima Gorkog u zagrebačkom kazalištu Gavella

Jelena Veljača– Magellijeva režija uvijek je poseban doživljaj. On je redatelj u kojeg se svi glumci u procesu zaljube, a malo i publika. Ima tu zavodljivost i to je nešto čemu se jako veselim – rekla je Jelena Veljača za portal Scena.hr. Producentica i scenaristica u petak je došla na premijeru kazališne predstave ‘Malograđani‘ Maksima Gorkog u zagrebačko kazalište Gavella. Redatelj predstave kojom je Gavella otvorila kazališnu sezonu je Paolo Magelli. Jelena voli rad redatelja Magellija.
Jelena Veljača– Znam da Magelli ima posebne odnose s glumcima dok radi u smislu neke dubinske povezanosti. To je duboko pitanje glumačkog procesa u kojem je redatelj netko u kojeg se moraš malo i zaljubiti da bi mu dao neke skrivene dijelove svoje duše. Znam da je Barbara Nola njegova velika muza. Kad igra u njegovim predstavama to je za stepenicu bolje od svega jer Magelli ima neki način na koji tretira ljude koje voli. Sviđa mi se što je uvijek lojalan svojim suradnicima te iz njih izvuče najbolje – naglasila je Jelena za portal Scena.hr.
– Taj tekst ima jednu anti-radnju, unutra nema ničega, klimaks je. Ništa. To je jedna fantastična prilika da se oslikaju naše duše na putovanju koje zovemo i koje jest život – rekao je o predstavi redatelj Magelli.
– Svoj pseudonim ‘Gorki’ opravdavao je time što je doista bio gorak u analizi društvenog stanja i onoga što nas je i dovelo ovome komadu, a to je gorčina naše egzistencije – kazala je dramaturginja predstave Željka Udovičić Pleština. Premijerna publika ovacijama je nagradila glumce za izvedbu, a veliki aplauz dobili su redatelj i dramaturginja predstave. U predstavi su igrali: Boris Svrtan, Ksenija Pajić, Živko Anočić, Tena Nemet Brankov, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Enes Vejzović, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Roščić, Barbara Nola, Ranko Zidarić, Nenad Cvetko i Andrej Kopčok. A kako je bilo na premijeri kazališne predstave ‘Malograđani‘ pročitajte na linku.

Foto: Scena.hr