fbpx

Stjepan Lach: Dobio sam glavnu ulogu u mjuziklu ‘Uskrsli’!

Mladi glazbenik Stjepan Lach

Stjepan Lach proživljava najljepše trenutke u svojoj karijeri. Mladi glazbenik dobio je glavnu ulogu u mjuziklu ‘Uskrsli‘.

Stjepan Lach

U razgovoru za portal Scena.hr Stjepan je otkrio kako se priprema za ulogu Isusa. Kaže kako je Isus za njega ideal. Inspiraciju za ulogu pronašao je u vlastitom životu, a posebno u iskustvu vjere.

Scena:  Dobili ste glavnu ulogu u mjuziklu ‘Uskrsli’. Kako je došlo do suradnje?
Da, dobio sam glavnu ulogu u mjuziklu ‘Uskrsli‘, ulogu Isusa Krista. Radi se o već postavljenom mjuziklu koji se izvodi u zagrebačkom kazalištu ‘Komedija’, a u prošloj godini imao je devet izvedbi.

Budući da je ‘bivši Isus’ odustao iz osobnih razloga, bilo je potrebno pronaći novog glumca/pjevača za glavnu ulogu. Redateljski duo, Marko Cindrić i Robert Bošković, odlučili su se za mene, a poziv da sudjelujem me ugodno iznenadio. Naravno da sam ga s oduševljenjem prihvatio te odmah počeo s pripremama kako bih bio spreman za prve izvedbe.

Scena: Gdje ste pronašli inspiraciju za ulogu Isusa?
Inspiraciju sam pronašao u vlastitom životu, u raznim situacijama i iskustvima, a posebno u iskustvu vjere. Velik je izazov prihvatiti takvu ulogu, koja je svakako posebna, a opet i zahtjevna. Isus, osim što je bio čovjek, bio je i Bog.

A tu je i najveći naglasak – na nalaženju balansa između ta dva pola. Isus je za mene ideal. Bio je bez grijeha i ta žrtva koju je prihvatio je izraz najveće ljubavi koju bismo svi trebali imati…

Stjepan Lach

Scena: Kako se pripremate?
Pripreme ulaze u završnu fazu i postaju sve intenzivnije. Osim rada s cijelom skupinom, često sam radio i individualne, pjevačke i glumačke probe, a također uloga zahtjeva i samostalni rad.

U samostalnom radu najviše sam se morao posvetiti ‘ulaženju’ u lik, uživljavanju, kako bi emocija koju moram prenijeti bila što iskrenija i osobnija.

Scena: Ovo je vaša prva uloga u mjuziklu. Imate li tremu?
Trema je pozitivna, ona koja me motivira da se što bolje pripremim, da se uklopim u cijeli ansambl i da svi zajedno kao skupina dignemo cijeli mjuzikl na nivo na kojem zaslužuje biti.

Scena: Je li zahtjevno igrati u mjuziklu?
Koliko je zahtjevno, toliki je i užitak jer se kroz ostvarivanje vlastitih talenata može stvoriti nešto zaista lijepo, a to je osjećaj koji ispunjava i potiče na još veći trud i rad.

Scena: A što je u planu u glazbenoj karijeri?
Trenutno su u planu nastupi na nekim memorijalnim i humanitarnim koncertima te na festivalima u Vukovaru (Bonofest) i Pitomači (Pjesme Podravine i Podravlja), a hoće li još nešto uletjeti, vidjet ćemo s vremenom.

Stjepan Lach

Scena: Što vas motivira da se nastavite baviti glazbom?
Najviše me motivira užitak koji osjećam kad pjevam te podrška najbližih ljudi. Osjećaj kada svojom interpretacijom dotakneš nečije srce, ono najdublje u čovjeku, jednostavno ne dozvoljava da odustaneš od pjevanja.

Predstava je na programu u kazalištu Komedija 26., 27. ožujka u 19,30 sati, 28. ožujka u 13,00 sati te 20. i 21. travnja u 19,30 sati.

Foto: Tina Kadoic, Stjepan Lach priv. album, Press arhiva