Sastojci:
Biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica brašna
6 žlica šećera
4 žlice ulja
1/2 praška za pecivo
2 vanilin šećer
Malo soli (pola žličice za kavu)
Krema od malina (ili drugog voća po želji)
500 g malina
150 dkg šećera
1 vanilin šećer
5 žlica brašna (po mogućnosti od škrobi)
Krema od vanilije
6 žutanjaka
5 žlice šećera
1-2 pudinga od vanilije
125 g margarina
3 žlice škrobnog brašna
3 dl mlijeka
2 dl vrhnja za šlag
Biskvit – priprema
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i dodati malo soli, šećer i vanilin šećer. Miksati mikserom da postane čvrsta smjesa i na kraju umiješati brašno sa praškom za pecivo te dodati ulje i sve još malo izmiksati. Pripremiti tepsiju, staviti masni papir za pečenje te izliti smjesu i staviti u zagrijanu pećnicu na 160 ºC. Peći oko 25 min, dok ne dobije rumenu boju. Ohladiti biskvit i rezati ga popola, na dva dijela.
Krema od malina
Maline izmiksati štapnim mikserom ili običnim ukoliko nemate štapni na najmanjoj brzini pa dodati šećer i brašno i dobro izmiješati. Staviti na laganu vatru i pustiti da malo prokuha uz lagano miješanje da ne zagori.
Krema od vanilije
Žutanjke pomiješati sa vrećicom pudinga, brašna, šećera i sve dobro izmiješati. Mlijeko staviti da prokuha pa dodati smjesu i miješati dok se ne zgusne. Kad se puding ohladio, umiješati omekšali margarin i dobro izmikasati. Na kraju dodati 2 dl vrhnja za šlag i sve dobro izjednačiti.
Ukrasiti možete po želji kako vam se sviđa, preporuka je ukrasiti sa sjeckanim bademima. Obično ide biskvit, krema, maline, biskvit pa ostatak kreme i gore šlag. Dajte si na maštu pa posložite po svom ukusu!
Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Županović