fbpx

Schwarcwald torta

Schwarcwald tortaSastojci:

Biskvit:
6 jaja
120g margarina
90g sitnog šećera
120g čokolade za kuhanje
90g kristak šećera
1 vanilin šećer
120g brašna
1 prašak za pecivo

Žumanjke, margarin i sitni šećer izraditi mikserom, dodati otopljenu čokoladu, snijeg od bjelanjaka u koji smo umješali kristal šećer i vanilin šećer, na kraju dodati brašno i prašak za pecivo te lagano izmješati. Peći na 180C cca 50 minuta u kalupu 26 centimetara.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri dijela.

Parizer krema:
2dcl slatkog vrhnja umlačiti pa dodati 150g otopljene čokolade za kuhanje dobro izmješati i preliti preko prve kore i ostaviti da se stisne.

Na to staviti:
U 1/2l soka od višnje i vode ukuhati 1 1/2 pudinga od vanilije na kraju dodati višnje (cca 1/2 kg). Kad se ohladi staviti na stisnutu čokoladu i na kraju staviti 1dcl izmiksanog slatkog vrhnja. Staviti drugu koru premazanu s pekmezom od višanja (ili kajsija). Skuhati 1 1/2 puding od vanilije u 1/2 l mlijeka i ohladiti. U hladno dodati 3 dcl izmiksanog slatkog vrhnja i 1 želatinu (želatinu otopiti u višnjevaći). Staviti treću koru i gotovo. Ukrasiti slakim vrhnjem i višnjama.

Priprema i Foto: Mirela Crndić