fbpx

Sve nijanse psihoterapije!

spuhSve boje emocija – radionica emocionalne pismenosti: Seksualno uspješna veza – važan dio uspješnog partnerskog odnosa: Lice drugog, o strahu od javnog nastupa i drugih ljudi, Kako ovladati napadima panike?, Obitelj i ja,  Što je to terapija igrom? – samo su neke od interaktivnih radionica popularnog programa za širu javnost 2. međunarodne konferencije Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) .
Nijanse psihoterapije, 2. međunarodna konferencija Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, 19. i 20. listopada 2013. godine u  hotelu Panorama u Zagrebu. Konferencija, koju će otvoriti ministrica Milanka Opačić, tradicionalno je bogata brojnim radionicama za građane. Na predavanjima  će se otkriti, između ostalog, kako psihoterapija može pomoći djeci izloženoj nasilju na internetu (cyberbullying), kako psihoterapijski rad pridonosi prevenciji nasilja u obitelji i liječenju oboljelih od karcinoma, kad posegnuti za farmakoterapijom. Uz to što će građanima predstaviti bogatstvo psihoterapijskih pravaca, popularni nedjeljni program bavi se i pitanjima iz područja osobnog razvoja te obiteljske i poslovne problematike – kako poboljšati socijalne vještine – ojačati samopouzdanje, pomoći u svladavanju anksioznih i poremećaja u hranjenju, kako psihoterapijom unaprijediti kvalitetu življenja.

– Psihoterapija kao jedinstveni postupak pomaže u vlastitom sazrijevanju, samorazvoju, i potiče pojedinca na rješavanje problema emocionalne prirode psihološkim putem. Pri tomu dolazi do unutarnje, psihološke, strukturalne promjene, i do savladavanja teškoća s kojima se pojedinac svakodnevno susreće – rekao je Jadran Morović, predsjednik SPUH-a i psihijatar-psihoterapeut.
U okviru stručnog programa raspravljat će se o statusu psihoterapije u Hrvatskoj, potrebi njezinog zakonskog uređenja, tržišnim i etičkim dilemama ove profesije, psihoterapiji i modernim tehnologijama, osobnom i profesionalnom identitetu psihoterapeuta u kontekstu seksualne tematike, gestalt terapiji i psihoonkologiji, važnosti supervizije za psihoterapeute i sl. Sudionike na konferenciji očekuju Jadran Morović, psihijatar-psihoterapeut i predsjednik SPUH-a, Irena Bezić, psihologinja-psihoterapeutkinja i tajnica SPUH-a, Willi Butollo, profesor na Sveučilištu Ludwig Maximilian u Münchenu i koautor knjige prevedene i na hrvatski jezik Život nakon traume, Omar Gelo, docent na Sveučilištu Sigmund Freud u Beču i Sveučilištu u Salentu, Zlatko Bastašić, Gordana Buljan Flander, Ninoslav Mimica iz Klinike za psihijatriju Vrapče, Miro Jakovljević, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Rebro, te brojni eminentni domaći psihoterapeutski stručnjaci.