15. Trofej Zagrebačkih pahuljica: Rekordan broj natjecatelja
By redakcija On 7 velj., 2019 At 10:50 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

U Domu sportova 8. i 9. veljače rekordan broj ekipa – 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica

Trofej Zagrebačkih pahuljica

Trofej Zagrebačkih pahuljica– Ekipa je spremna i u punom je radnom naponu. Jako smo sretne što ćemo nastupati pred domaćom publikom. To je uvijek veselje i ostvarenje naših snova. Očekujemo punu dvoranu i puno ekipa. Jaka je konkurencija što je i nama drago da možemo vidjeti na našem terenu tako dobre ekipe i možemo se usporediti s njima – rekla je kapetanica Zagrebačkih pahuljica Anamarija Kasić.
15. Trofej Zagrebačkih pahuljica, međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju ove će godine okupiti najviše sudionika u povijesti. Rekordan broj klizačica, 620 iz 10 zemalja Europe i Amerike već je stigao u Zagreb, a u petak i subotu na led zagrebačkog Doma sportova izaći će ukupno 31 ekipa.
– Hrvatsku će predstavljati 6 ekipa u svim dobnim uzrastima predvođenim seniorskom ekipom Zagrebačkih pahuljica, koje su nedavno uspješno nastupile i na jakom natjecanju u Salzburgu. Jako smo sretni i ponosni što hrvatsko klizanje posljednjih godina ponovno raste kako u kvaliteti, tako i u brojnosti natjecateljica, što pridonosi i uspjesima naših klizačica. Drago nam je da je upravo Trofej prepoznat kao vrlo kvalitetno natjecanje što nam konstantno potvrđuju predstavnici drugih nacionalnih saveza, a najbolji je pokazatelj zapravo stalni dolazak ekipa iz samog svjetskog vrha – rekla je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.
Trofej Zagrebačkih pahuljica– Zagreb je omiljeno odredište ponajboljih svjetskih ekipa sinkroniziranog klizanja, što govori o kvaliteti ovoga natjecanja. Raduje nas velika posjećenost, već godinama Trofej Zagrebačkih pahuljica u Ledenu dvoranu mami tisuće ljubitelja ovoga sporta, a gledatelji nisu samo domaći već ima i jako puno stranaca, što doprinosi i turističkom značaju Zagreba i to nas jako veseli – rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.
Od ekipa izdvajamo dolazak aktualnih svjetskih juniorskih prvakinja Junost iz Rusije, a dolaze nam i ruske seniorske doprvakinje Tatarstan koje su na 2 zadnja Svjetska prvenstva bile 6. Tu su i prvakinje Njemačke – Team Berlin 1 koje su na Svjetskom prvenstvu 2018. bile desete, zatim Miami University aktualne osvajačice brončane medalje s prvenstva SAD-a i mnoge druge.
– Dosad smo organizirali 20 sinkro-natjecanja na kojima je ukupno nastupilo 159 ekipa sa svih kontinenata, s 12.000 sudionika, a sve je vidjelo oko 123.000 gledatelja. Zagreb je jedini grad u svijetu koji je dobio povjerenje Svjetske klizačke federacije da organizira dva svjetska seniorska te dva svjetska juniorska prvenstva, kao i dva svjetska juniorska kupa, i na to smo izuzetno ponosni – rekao je počasni predsjednik kluba Zagrebačkih pahuljica i jedan od začetnika ovoga natjecanja Zoran Kovačević.
– Djevojke su i više nego spremne, i svi zajedno jedva čekamo izaći pred domaću publiku. Atmosfera u ekipi je odlična, djevojke ne posustaju, odrađuju sve svoje obaveze te se nadamo da će plod rada biti vidljiv i kroz rezultat. Voljela bih da malo poboljšamo tehničke ocjene, te pred svojom publikom napraviti dobru interpretaciju tako da na kraju svi budemo zadovoljni – rekla je glavna trenerica Ozana Miljković.
Ulaznice za 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica mogu se kupiti na blagajnama Doma sportova po cijeni od 20 kuna.

Foto: Press

comment closed