fbpx

Tko je automobilom naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice?

Provjereno…

‘Provjereno’ istražuje priču o 77-godišnjaku koji je prije dva tjedna pokupio dječake na biciklu i pobjegao s mjesta nesreće, svjedoci tvrde da on nije vozio automobil

VEČERAS U PROVJERENOM:
Je li 77-godišnjak uistinu naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice?
Jedan od dječaka tvrdi: „Ne, to nije bio on!“

na dvojicu dječakaGotovo pred kućnim pragom prije dva tjedna kod Koprivnice nastradala su dva dječaka, osmogodišnji Karlo i devetogodišnji Luka koji su vozili bicikle kada je na njih naletio automobil. Bezbrižno su vozili i to suprotnom stranom ceste i to im je, pokazat će se kasnije, spasilo život. Umjesto da stane i pomogne djeci, vozač je pobjegao. Sreća u nesreći je što je za sobom ostavio trag koji je policiju vrlo brzo doveo do počinitelja. Međutim, grad priča drugačiju priču. Pojavile su se sumnje, ali i svjedoci koji tvrde kako 77-godišnji Đuro Koren nije taj koji je vozio auto. Reporter emisije ‘Provjereno’ Ivan Čorkalo istražio je što se zapravo dogodilo toga dana kod Koprivnice.
na dvojicu dječakaDva tjedna poslije, Luka se polako oporavlja nakon teških ozljeda glave, a Karlo je uspio proći s lakšim ozljedama. On je, nakon prvotnog šoka, majci opisao vozača, a kada je u medijima objavljena njegova fotografija, dječak je bio siguran u ono što govori, kaže majka. „On je samo rekao: ne, to nije bio on! Bio je baš siguran da to nije bio on“, rekla je njegova majka za ‘Provjereno’. Rekli su im tada u Državnom odvjetništvu, kaže, da ne mogu uzimati iskaz. „Da on nije teže ozlijeđen, da mi nemamo nikakvo pravo s tim, da se nemamo što miješati“, govori Karlova majka.
Društvene mreže preplavljene su sumnjama. Pojavio se svjedok koji kaže da je vidio automobil bez tablica, isti koji je pokosio dječake, a za volanom je, kaže, bila mlađa osoba. Sumnja je pala na sina 77-godišnjaka. „Ma ja ne sakrivam nikoga. Ne znam tko bi vozio. Ubijte me. Desilo se i ja nisam namjerno nikoga gazio“, rekao je za ‘Provjereno’ Đuro Koren. Alkotestiranje je potvrdilo da nije bio u pijanom stanju. „Ja se ne sjećam kako sam došao doma. Samo sam mislio što se dogodilo. Toplotni udar me udario“, rekao je Koren. Tko je upravljao automobilom? Je li 77-godišnji otac uistinu preuzeo krivicu kako bi zaštitio sina? Priču Ivana Čorkala pogledajte u emisiji ‘Provjereno’ večeras u 22.50 sati na Novoj TV.

Foto: Press