fbpx

Božićni blagdani uz HRT: Filmski, sportski, zabavni…

HRT – bogata filmska ponuda, ‘A strana’, koncerti…

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i ove je godine pripremila raskošan blagdanski program na Badnjak, Božić i Štefanje. Naglasak je, naravno, na bogatoj filmskoj ponudi, posebnom božićnom izdanju A strane, te religijskim i sportskim sadržajima.

HRT

– No krenimo redom, izborom iz blagdanskog programa Prvog, Drugog i Trećeg programa Hrvatske televizije (HRT-HTV1, HTV2 i HTV3).

Prvi program HTV-a

Kad je posrijedi religijski program, na Badnjak u 20.05 na HTV1 donosimo božićnu čestitku zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. U 00.00 izravno prenosimo misu polnoćku iz crkve sv. Jeronima u zagrebačkom Maksimiru. Svetu misu polnoćku kao i svečanu božićnu misu prevodi kardinal Josip Bozanić. Na Božić na HTV1 od 10 sati svečanu božićnu misu izravno prenosimo iz zagrebačkog Čučerja iz privremenog montažnog objekta jer je crkva teško stradala u potresu. U 11.55 (HTV1) uključujemo se u prijenos Papine poruke Gradu i svijetu ”Urbi et orbi” iz Vatikana.

Filmski program HTV-a:

Jedan od glavnih aduta blagdanskog, odnosno božićnog programa Hrvatske televizije je i više nego bogat filmski program (koji i ove godine nudi velik broj atraktivnih naslova za sve generacije na Prvom, Drugom i Trećem programu HTV-a).

Mladi Mesija

Na Badnjak, 24. prosinca, nakon božićne čestitke kardinala Josipa Bozanića u terminu od 20:15 slijedi pustolovni film „Zov divljine” s Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi. Nakon filma i Dnevnika 3 slijedi još jedan atraktivan naslov, u 22:15 sati „Mladi Mesija”, inspirativna i jedinstvena priča o sedmogodišnjem Isusu Kristu, njegovoj obitelji. Nakon filma slijedi prijenos mise polnoćke te dokumentarni film „Božić u palači Chatsworth.”

Na Božić, 25. prosinca filmski program nastavlja se obiteljskom komedijom „Božićna priča” koja je na rasporedu u 8:20 sati. U 13 sati slijedi dječji animirani film „U potrazi za Nemom”. Potom, oko 14:40 sati slijedi „Shrek uvijek i zauvijek”, još jedan izvrsni animirani film za djecu. U 17:20 na programu je obiteljska drama „Braća vjetra”. U večernjem terminu, nakon božićne „A strane” i Dnevnika 3, u 22:20 sati na redu je naslov „Božić sa strancima”.

Srek

Na Štefanje, 26. prosinca u jutarnjem termninu u 7:40 sati na programu je svevremenski klasik Franka Capre „Divan život”, s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi. U terminu od 15 sati slijedi film „Kraljevski božićni bal”.

Drugi program HTV-a

I Drugi program HTV-a donosi mnoge atraktivne filmove – kako za djecu, tako i za odrasle.

Na Badnjak, 24. prosinca u terminu od 17:35 na rasporedu je hrvatski igrani film za djecu „Šegrt Hlapić”. U udarnom terminu od 20:05 sati, nakon dugo vremena na programu će se naći jedan od najboljih i najhvaljenijih filmova svih vremena, klasik „Zameo ih vjetar” s legendarnim Clarke Gableom i Vivien Leigh kao Rhettom Butlerom i Scarlet O’Hara.

Zameo ih vjetar

Na Božić, 25. prosinca filmski program na Drugom posebno je prilagođen mlađim generacijama, te od 9 sati slijedi film za djecu „Medo Bero – božićni specijal”. Odmah poslije, u 10:05 sati slijedi komedija „Čudesni Božić”. Nakon njega u 11:30 sati slijedi hrvatski klasik „Vuk samotnjak”, svevremenska priča o prijateljstvu dječaka i psa. U popodnevnom terminu od 15:50 sati na rasporedu je komedija „Čovjek koji je izmislio Božić”. Još jedan hrvatski dječji klasik, „Vlak u snijegu” na programu je od 17:25 sati, dok u udarnom terminu od 20:05 sati slijedi epska drama „Deset zapovjedi”.

Na Štefanje, 26. prosinca filmski program na Drugom nastavlja se lutkarsko-igranim filmom „Yeti Tales – božićni specijal” koji je na rasporedu od 9:25 sati. Odmah nakon toga, u 9:55 sati slijedi komedija „Smisao života jednog psa”, čija radnja prati dušu psa koji tijekom trajanja filma doživi nekoliko reinkarnacija.

U popodnevnom terminu od 17 sati slijedi „Čudo u 34. ulici”, obiteljski film s elementima fantastike. U večernjem terminu od 21:40 sati na redu je drama „Najveći zabavljač”, film koji slavi rođenje šoubiznisa i donosi nam priču o vizionaru koji je ni iz čega stvorio spektakl koji je postao svjetska senzacija.

Božićni koncerti na Drugom:

Kad je pak riječ o koncertima na Drugom programu Hrvatske televizije (HTV2), na Badnjak od 23.35 moći ćemo pratiti božićni koncert „Tiha noć u Vukovaru”, a na sam Božić u 20:05 izravni prijenos tradicionalnog koncerta „Božić u Ciboni”, kao i snimke koncerata „Najljepši trenuci Božićnih gala koncerata u Bjelovaru” u 12:55 i „Božićni koncert Zbora i Jazz orkestra HRT-a” iz Laube u 18:55.

Sport na Drugom:

Godina na izmaku ponudila je brojne uspjehe u hrvatskom sportu, a kraj godine tradicionalno je doba i za podjelu zasluženih priznanja. Tko su najbolji hrvatski sportaši u 2021. godini provjerite 26. prosinca točno u podne u 70. proglašenju Sportskih novosti.

Nakon dodjele u Zagrebu – idemo prema Splitu. Isti dan od 18:30 pratite i 19. Izdanje humanitarnog malonogometnog turnira ”Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović’.

Hrvatska olimpijska ekspedicija kući se vratila s osam osvojenih medalja iz Tokija. Suze radosnice braće Sinković, zlatna Matea Jelić, sjajne teniske partije i hrvatski finale parova. Odjel Sport Hrvatske televizije i ove godine priprema Godišnju emisiju koja će nas podsjetiti na najvažnije, najuspješnije i najemotivnije trenutke hrvatskog sporta koji su obilježili ovu bogatu godinu. Posebna emisija je na rasporedu u ponedjeljak 27. prosinca u 20:05.

Blagdani na Trećem programu HTV-a

Kao i svake godine, Treći program (HRT-HTV3), njegujući i dalje svoj jedinstven rukopis, rezerviran je za filmske maratone kultnih klasika i sjajne koncerte. U blagdanskim danima na HTV3 moći će se pogledati hvaljeni i nagrađivani filmovi poput „Patersona” Jima Jarmuscha, „I konje ubijjaju, zar ne?” „Panov labirint”, ili „Berlin Alexanderplatz”. Na Badnjak emitiramo sjajni hrvatski film „Izgubljena olovka”, a na Božić nas očekuju, između ostalog i „Pustolovine Toma Sawyera” i „Šerburški kišobrani”.

Božićna „A strana”

I posebna glazbena poslastica stiže nam iz radionice popularne „A strane”: i ove godine, 25. prosinca u 20:10 na Prvom programu HTV-a gledatelji će moći uživati u posebnom božićnom specijalu hvaljene i nagrađivane „A strane”, koja se pod redateljskom palicom Darka Drinovca time opet vraća na ekrane HTV-a. Mladi pjevači, bend A strane te njihovi gosti: Vanna, Doris Dragović, Tedi Spalato i Alen Bjelinski u posebnoj atmosferi te blagdanskom ozračju podsjetit će nas na najljepše domaće i strane božićne pjesme.

Domaćini Duško Ćurlić i Ivan Vukušić pripremili su pravi božićni ugođaj: okitili drvce, uredili blagdanski stol, postavili lampice, omotali darove… a za dobru atmosferu i pjesmu pobrinuli su se svi okupljeni. Ne propustite uz naše pjevače zapjevati Božić bijeli, Veselje ti navješćujem, Zvončiće, Bijeli Božić, Have yourself a little merry Christmas, Ni riči, Božić bili, Last Christmas, Love is all around i mnoge druge. Budimo zajedno uz Prvi program i provedite večer ispunjenu radošću Božića.

Glazbenici uz koje ćete provesti ovo čarobnu večer su: Jure Brkljača, Bruna Oberan, Maki Kapetanović, Dino Purić, Nela Đinđić, Stjepan Lach, Lu Jakelić, Pava Ćorić, Igor Drvenkar, Filip Rudan, Sabina Hebiri, Adi Šoše, Goga Marković, Josip Palameta, Dino Petrić, prateći vokali i bend A strane – poručuju s HRT – a.

Foto: Press HRT